Az elmúlt napok erőszakos tüntetései során kirobbanó botrányok következtében kigyulladt épületről dobta le egy anya a gyermekét, hogy megmentse a bent égéstől. Ekkor ítélték börtönre Jacob Zuma volt elnököt is.

Kidobta az égő épület tetejéről a gyerekét egy anya, hogy megmentse az életét

A közösségi hálóra feltöltött képek azt a pillanatot örökítették meg, amikor Durban városában egy gyermeket épp egy égő épületről dobnak ki, miután a helységbe betörtek és megrongálták a földszinti üzleteket. A helyszínen lévő emberek szerencsére megmentették mind a gyermek, mind pedig az anya életét.

Tüntetések Dél-Afrikában

Az erőszakos tüntetések következtében Dél-Afrikában a halálesetek száma elérte a 72-őt, több embert ugyanis halálra tapostak a bolti lázadások során. A rendőrség és a hadsereg gumilövedékekkel próbálta oszlatni a káoszt. Gauteng és KwaZulu-Natal tartományokban nagyon sok haláleset akkor következett be, amikor az emberek beszabadultak a boltokba, elektromos készülékeket, italokat és ruházati cikkeket loptak el.

A hatóságok szerint 27 halálesetről számoltak be a KwaZulu-Natal régióban és további 45 haláleset volt Gauteng tartományban, de robbanás következtében is sokan meghaltak, azonban ezekről még nincsenek pontos számadatok.

A Dél-Afrikai lázongások akkor törtek ki, miután Jacob Zuma volt elnököt 1 év és 3 hónap börtönre ítélték a törvény megsértése miatt, mivel nem jelent meg a korrupciós ügyeit vizsgáló bizottság előtt. A helyzet a vártnál jobban elfajult, és hirtelen két tartomány több városában is bűncselekmények, robbantások és betörések lavináját indította el.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.