KuriózumKi volt az a 13 éves fiú, aki jelen volt Fülöp herceg...

Ki volt az a 13 éves fiú, aki jelen volt Fülöp herceg temetésén

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy 13 éves fiú tűnt fel Fülöp herceg temetésén, és sokan kíváncsiak voltak, hogy ki is ő valójában. James Severn vikomt nem más, mint Edward herceg, Wessex gróf és Sophia, valamint a királynő legfiatalabb unokája.

Vannak, akik úgy gondolják, hogy James az elkövetkező években bizonyos komolyabb tisztségekkel járó feladatokat fog kapni

Ki James Severn vikomt?

James a legfiatalabb királyi unoka, Edward herceg és felesége, Sophie Rhys-Jones gyermeke. Császármetszéssel született a surrey-i Frimley Park Kórházban 2007. december 17-én, 2008-ban keresztelték meg a windsori kastély magánkápolnájában. Keresztszülei: Alastair Bruce de Crionaich, Duncan Bullivant, Thomas Hill, Denise Poulton és Jeanye Irwin. Jamesnek van egy nővére, Lady Louise. Bizonyos források szerint James II. Erzsébet királynő egyik kedvenc unokája.

Jelenleg a Berkshire-i Sandhurst közelében lévő előkészítő iskolába, az Eagle House Schoolba jár.

2011-ben, az akkor hétéves Louise volt Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvőjén a koszorúslány. A gyerekek szüleikkel a surrey-i Bagshot Parkban élnek, de a család hivatalos lakhelye a londoni Buckingham-palota.

Ezt már olvastad? Erzsébet királynő április 21-én betölti a 95 életévét, de ezúttal kénytelen lesz megtörni egy 70 éves hagyományt!

Miért nem herceg Edward herceg fia?

A királynő többi unokájától eltérően James nem viseli a hercegi címet, és Őfelségének sem szólítják még. A királynőnek és Edinburgh hercegének nyolc unokája van – köztük Louise és James, Peter és Zara Phillips, Beatrice és Eugenie hercegnők, valamint Vilmos és Harry hercegek.

Azonban nem mindegyik kapott örökös címet.

Ezt már olvastad? Fülöp herceg temetése: Katalin zseniális tette mentette meg a fivérek közötti békét

Edward herceg a Sophie Rhys-Jones-szal kötött házasság után megállapodott a királynővel abban, hogy leszármazottaikat grófi gyermekeknek tekintsék majd, ahelyett, hogy Őfelségének neveznék őket. Anna hercegnő gyermekei, Zara és Peter szintén nem rendelkeznek királyi címmel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek