KuriózumKi találta fel a híres leveskockát - minden, amit a milliókat hozó...

Ki találta fel a híres leveskockát – minden, amit a milliókat hozó üzletet megalapító zseniről tudni kell

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Minden, amit a milliókat hozó üzletet megalapító zseniről tudni kell.

Biztosan te is ismered a híres Maggi leveskockát, sőt mi több, valószínűleg használtad is már főzéskor. Most megtudhatod, ki az, aki feltalálta a híres leveskockát, és hogy született ez a zseniális ötlet, ami egy milliókat érő üzletágat indított el.

Ki találta fel a híres leveskockát?

Julius Michael Johannes Maggi 1846. október 9-én született a svájci Frauenfeldben, egy ötgyermekes olasz-svájci családban. 1869-ben, apja halála után, Julius átvette a családi malmot.

Ahogy egyre több nő kezdett gyárakban dolgozni, Maggi rájött, hogy az étkezési szokások is megváltoztak, átalakulóban vannak. Tehát az új termékek létrehozásának gondolatától vezérelve kísérletezni kezdett. A kísérleteket borsó- és babliszttel kezdte, majd 1885-ben piacra dobta az első instant leveseket. Az eredeti Maggi-levesek magas fehérje- és keményítőtartalmú hüvelyesekből készültek, és így egészséges tápláléknak számítottak.

Már a kezdet is meglehetősen sikeres volt, de a java még csak ezután következett. Maggi folytatta a kutatásokat, és a következő években a hüvelyesek lisztté őrléséből készült instant levesek mellett szószokat és folyékony fűszerkeverékeket is piacra dobott.

Nemzetközi hírnévre tett szert

Az elért eredmények felbátorították, és mivel bízott a termékben rejlő lehetőségekben, Julius Maggi 1887 és 1889 között több városban is üzletet nyitott, Berlinben, Párizsban, Londonban, Singenben, Bécsben és Begrenzben, sőt még az Amerikai Egyesült Államokban is.

A terjeszkedési stratégia döntő mértékben hozzájárult a Maggi termékek elterjedéséhez világszerte. Annak érdekében, hogy még tovább növelje a tőkéjét, 1889-ben a Maggi kereskedelmi társasággá vált „Maggi Élelmiszergyár” néven. 1898-tól kezdve az univerzális folyékony fűszer fokozatosan átalakult, és a gyár különféle méretű kockákat kezdett gyártani.

A vállalat átalakulása

1912-ben, 66 éves korában, Julius Maggi elhunyt, és virágzó üzletet hagyott maga után. Nem sokkal a halála után a társaság átalakult az „Allgemeine Maggi-Gesellschaft” holding társasággá. A vállalat történelmének egyik legfontosabb állomása pedig az volt, amikor a 1947-ben egyesült a Nestlé csoporttal.

Ma a Maggi egy olyan rendkívül sikeres márka, ami világszerte szinte minden konyhában megtalálható. A márka 98 országban több mint 7000 terméket értékesít, és továbbra is azt a stratégiát követi, miszerint a lehető legtöbb fogyasztóhoz az elfogadható árak révén lehet eljutni. A Maggi cégpolitikája, hogy „elfogadható áron forgalmaz minőségi termékeket”, kiegyensúlyozott és választékos tápértékprofilt kínálva.

Egy másik fontos szempont, hogy a termékeket úgy készítik, hogy azok megfeleljenek a helyi ízlésnek. Ez megmagyarázza, hogy miért nem ugyanolyan ízű a Maggi leveskocka például Indiában és Argentínában.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek