Kuriózum„Két gyerekem van, de csak az egyiknek veszek karácsonyi ajándékot - mindenki...

„Két gyerekem van, de csak az egyiknek veszek karácsonyi ajándékot – mindenki azt gondolja, csak egyiket szeretem”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Egy kétgyerekes anyuka élénk vitát váltott ki az interneten, miután elárulta, hogy idén karácsonykor csak az egyik gyerekének vesz ajándékot.

Tiffany egy TikTok videóban elmagyarázta, hogy mivel kisebbik gyereke idén karácsonykor még csak 5 hónapos lesz, úgy döntött, nem vesz neki ajándékot, mivel úgysem tudná értékelni azt.

Sokan azzal vádolták, hogy a másik gyerekét jobban szereti, az édesanya azonban visszautasította ezt a vádat. Azt mondta, nincs kedvence, de egyszerűen nem látja értelmét annak, hogy egy 5 hónapos babát ajándékokkal halmozzon el.

„Szüksége van ajándékokra? Nincs. Túl fiatal ahhoz, hogy megértse és értékelje, szó szerint semmi értelme karácsonyi ajándékot venni neki” – magyarázta döntését a videóban.

Tiffany azt is elmondta, hogy mivel szülési szabadságon van, jobban be kell osztania a pénzt. Ugyanakkor azt is kijelentette, hogy semmi problémája nincs azzal, ha más családtagok, barátok esetleg megajándékozzák a kislányát.

„Jövőre 18 hónapos lesz karácsonykor – akkor biztosan kap majd ajándékot, de idén nem” – jelentette ki az anyuka.

„Nem tudom, hogy ez normális-e vagy sem, biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönnek majd a hozzászólások, és kiderül, hogy én vagyok a világ legrosszabb anyukája, amiért semmit nem vagyok hajlandó venni a kisbabámnak az első karácsonyára. De túl fiatal ahhoz, hogy bármit is akarjon, és már mindent megkapott, amire szüksége van” – írta a nő a videó leírásába.

A felhasználók véleménye megoszlott a kérdésben. Sokan megértették az édesanya érveit, sőt, más szülők bevallották, hogy ők is csak a társadalmi nyomás miatt vettek ajándékokat kisgyerekeiknek, és bizonyos esetekben megbánták azt.

„Az én gyerekem 6 hónapos volt az első karácsonyán, és hagytam, hogy a közösségi média azt mondja, rossz anya lennék, ha nem vennék neki ajándékot. Nagyon megbántam. Elpazarolt pénz volt” – írta egy hozzászóló.

„Úgy érzem, ezt több szülőnek kellene megtennie, és a szégyenérzetet, ami körülveszi, száműzni kellene” – tette hozzá egy másik válaszadó is.

De nem mindenki értett egyet ezzel, és voltak, akik kritizálták az édesanyát a döntése miatt. „Egy kisebb ajándékba még nem halnál bele” – írta egy felhasználó, mire Tiffany így válaszolt: „Az élet ajándékát adtam neki.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek