KuriózumKét gyerek maradhat árván, miután édesanyjuknál apjuk halála után ritka daganatot diagnosztizáltak

Két gyerek maradhat árván, miután édesanyjuknál apjuk halála után ritka daganatot diagnosztizáltak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 44 éves, kétgyermekes Helen Davey, férje halála után újabb szörnyűségekkel kell szembenézzen, hiszen egy ritka daganattal diagnosztizálták.

Az orvosok először azt hitték, hogy Helen vakbele lehet rosszulléteinek oka, ám egy átfogó kivizsgálást követően azzal szembesítették az édesanyát, hogy már csak hónapjai lehetnek hátra a ritka daganatos betegség miatt.

Helen próbálta minden erejét összeszedni és felkészíteni lányait arra az eshetőségre, ha bekövetkezne a legrosszabb. Helen állapota olyannyira súlyos volt, hogy rosszindulatú sejteket találtak a gyomrában, a vakbelében, a belekben és a végbélben is, de elhatározta, hogy minden nehézség ellenére, a hátralevő idejét maximálisan ki szeretné lányaival használni – írja a Mirror.

A 8 éves Annalise és az 5 éves Kairen életében az első törést az édesapjuk elvesztése okozta, akinek halálát egy, a szívhez közeli vérér elzáródása idézte elő, ám most újabb aggasztó tényekkel kell megbirkózzanak.

„Az első gondolatom nem is az volt, hogy mi lesz velem, hanem, hogy mi fog történni a gyerekeimmel?” – mesélte el Helen, aki ikertestvérét bízta meg a lányok gondozásával, abban reménykedve, hogy így tovább tanulhatnak abban az iskolában, ahol jelenleg is vannak.

„Minden vagyonomat a lányokra és a jövőjükre költöm, de nem akarom őket egy nagy utolsó mindent elsöprő nyaralásra vinni, hanem megpróbálom a mindennapok során kihasználni a mókázás lehetőségeit.”

„Minden szombaton konyha-diszkót tartunk és megtervezzük, hogy merre kiránduljunk vasárnap, s habár a mozgás néha fáj, minden pillanatot kihasználunk. Emlékdobozokat készítek nekik…”

Amikor Helen szembesült a valódi állapotával nagyon mérges lett, hiszen folyton csak az járt az eszében, hogy mi lett volna, ha hamarább diagnosztizálták volna? Mi lett volna, ha hamarább elkezdik a kezeléseket?

„Egy erős nőként gondolok magamra, annak ellenére, hogy a mérleg mutatója alig mozdul el, ha ráállok. Minden erőmmel azon vagyok, hogy megérjem a következő karácsonyt, így hát addig küzdök, ameddig tudok.” – mondja.

A családnak időközben több támogatója is akadt, vannak akik élményekkel, míg mások pénzzel, tárgyakkal segítik az emlékek gyűjtését. A Rotherham Hospice igazgatója Pal Paul is mindenben a család rendelkezésére áll, aki közben több gyűjtést is szervezett Helenéknek.

„El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet elveszteni a szülőket, így azt sem tudhatom, hogy min megy most keresztül a család, de borzalmas lehet. Tudom, hogy a pénz semmit sem változtat a helyzeten, de legalább segít abban, hogy a lányoknak örök emlékei szülessenek az édesanyjukról.”

A GoFundMe oldalán minden olyan adakozni vágyó jelentkezését szívesen fogadják, akik ha egy kicsit is, de szeretnének könnyíteni Helen családjának életén.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek