KuriózumKészen állsz 2021 első teliholdjára? Így hasznosíthatod az energiáit!

Készen állsz 2021 első teliholdjára? Így hasznosíthatod az energiáit!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Már jócskán benne járunk 2021-ben, és január lassan a végéhez közeledik, és most végre az év első teliholdja is felragyog az égen.

Az év első hónapjának teliholdját Farkas Holdnak nevezik, és ez egy erőteljes időszak mindazoknak a dolgoknak a felszabadítására, amik már nincsenek a hasznodra, ugyanakkor arra is, hogy hasznosítsd a Hold energiáit. Ezt érdemes tudnod a januári Farkas Holdról.

Miért hívják Farkas Holdnak?

Minden teliholdnak megvan a maga neve, ami jellemzően a természethez és az évszakok változásához kapcsolódik (például a júniusi az Eper Hold, a decemberi pedig a Hideg Hold). Ezek a nevek az őslakos amerikai törzsektől származnak, és a januári telihold például onnan kapta a nevét, hogy a hosszú téli éjszakákon hallani lehetett a vadászó farkasok üvöltését.

A telihold január 28-án, csütörtökön, ragyog fel az égen, és, ha az időjárási viszonyok lehetővé teszik, már napnyugta körül látható lesz a horizonton.

A farkasok egyébként valójában nem a Holdra üvöltenek, de gyakran hallható az ordításuk a téli éjszakában, innen ered ez az elterjedt szókép.

Miért fontos ez a telihold?

Az embereket jelentős mértékben befolyásolja a Hold energiája – és itt nemcsak arra kell gondolni, hogy ilyenkor rosszabbul alszunk, vagy esetleg megemelkedik az elkövetett bűncselekmények száma. De ha tudjuk, hogy kell hasznosítani ezeket az energiákat, akkor könnyen az előnyünkre fordíthatjuk azokat.

Míg az újhold az új szándékok és az új projektek megfogalmazásának és elindításának időszaka, addig a telihold a betetőzés és a szüret ideje. Ez az az idő, amikor az újhold óta eltelt két hét összes energiája eléri a csúcspontot, ekkor kell magunkba néznünk, és elengednünk bizonyos dolgokat.

Hogy hasznosíthatod a telihold energiáit?

Az asztrológusok szerint a Farkas Hold tökéletes alkalom lehet arra, hogy (biztonságos körülmények között – virtuálisan) összegyűljetek a barátaiddal (a farkas falkával), és kiengedjetek egy szimbolikus, kollektív üvöltést. Gyűjtsd össze a barátaidat, és töltsetek el együtt egy elmélkedős, felszabadító estét, ami a megújulás kezdete lehet.

Ez ugyanakkor kiváló alkalom lehet a különleges Holdvíz (ami a spirituális lelkek szerint egy erős gyógyító elixír) elkészítéséhez is, de, ha inkább önmagadra szeretnél odafigyelni, és ellazulnál, a holdfürdő is jó ötlet lehet. És mivel a telihold nagyszerű idő arra, hogy elengedj bizonyos dolgokat, elvégezhetsz valamilyen felszabadító rituálét is, hogy megszabadulj a negatív energiáktól.

De bárhogy is „ünnepled meg” a Farkas Holdat, ne terheld meg túlságosan magadat. A telihold a megnövekedett energia időszaka, amikor mindenki kifáradhat, vagy megőrülhet egy kicsit, de, ha elég ismerettel rendelkezel – és veszel például egy kellemes, hosszú holdfürdőt – kiélvezheted a telihold minden előnyét.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek