KoktélJubileumi Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására

Jubileumi Hortus Hungaricus, hazánk legnagyobb kertészeti szakkiállítása és vására

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kellemes kikapcsolódást ígér a kertészkedés szerelmeseinek és a virág kedvelőknek a szeptember 19-21. között megrendezendő 20. Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár.

Szigetszentmiklóson, a Flora Hungaria Nagybani Virágpiac közel 3500 nm-es kiállító területén a hazai kertészeti ágazat és a hozzá kapcsolódó feldolgozó, dekorációs és kertépítő iparág szinte valamennyi termékének és szolgáltatásának színe-java megtekinthető szeptember harmadik hétvégéjén.

A rendezvény leglátványosabb elemének a virágkötők versenymunkái ígérkeznek. Az 4 kategóriában közel 100 virágkompozíció, őszi virágcsokor megcsodálására nyílik lehetőség. A lakberendezési trendek iránt érdeklődőknek a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Enterieur Lakberendezési Verseny és Kiállítás ad pompás ötleteket. Színpadi programok keretében betekintést nyerhetünk a mester virágkötők munkáiba, ahol a szálas virágok a szemünk láttára pillanatok alatt vállnak káprázatos műremekekké. Az élő virágokból és újrahasznosított anyagokból készített ruhaköltemények nagyszabású divatbemutatón elevenednek meg.

A család férfi tagjai interaktív előadáson próbálhatják ki a legújabb kerti kisgépeket, és végig izgulhatják STIHL Timbersport láncfűrészes világbajnoki bemutatót.

A család legkisebb tagjait sem hagyják unatkozni, hiszen szombaton és vasárnap is gyermekműsorokkal várják őket a szabadtéri színpadon. A játék sem marad el, öt állomásos ÖKO játékban vehetnek részt, ahol kiszámolhatják ökológiai lábnyomukat. Megismerhetik a komposztálást, kipróbálhatják az Óriás szelektív csúzlit is. Ha ez még mindig nem lenne elég, akkor a Öko kézműves szigeten a kézügyességüket is tesztelhetik.

A színpompás, bódító virágillatú kiállítás megtekintése mellett kedvezményes vásáron szerezhetők be a lakás, a terasz, a kiskert díszítéséhez szükséges növények vagy dekorációs tárgyak. Érdemes lesz a hazai kézműves termékek bővülő palettáját is megtekinteni esetleg megkóstolni.

Mindkét napon önfeledt családi kikapcsolódásra számíthatnak a rendezvényre kilátogatók. Néhány kihagyhatatlan program a széles kínálatból:
ÖKO Kézműves sziget
ÖKO Kalandpark
Magyar Termék Közösségi Stand,
II. Jövő Kertépítő Mestereinek Versenye,
IX. Hortus Virágkötészeti Kupa,
Az év kertésze verseny,
Legszebb Őszi Csokor- virágkötészeti pályázat,
IV. Enteriőr Lakberendezési Verseny és Kiállítás,
“Én így készítem” – virágüzletek a színpadon,
“Madárbarát kert” – óvodás kertépítő verseny,
Stihl Timbersport Favágóverseny,
Továbbtanulási és Állásbörze,
Interaktív gépbemutató.
Jubileumi sétány
VIRÁGOS Ruhaköltemények – Élő növényekből és újrahasznosított anyagokból divatbemutató Dulcet Rose – Rózsa Szilvia tervező
Gólyalábas Móka
Arcfestés, csillámtetoválás
Virágkötészeti bemutatók
Memory Garden
Mászófa (ahol kipróbálhatod a Nemzetközi Famászó verseny számait)
Faápolási tanácsok
Virágtörténeti sétány

A nézelődésben és vásárlásban elfáradt látogatók a gasztro sor kínálatából válogatva csillapíthatják éhségüket.
A rendezvényre ingyenes VIRÁGJÁRATOK indulnak, de a gépkocsival érkezők is ingyenesen parkolhatnak.

A jegyárak megfizethetők és egy későbbi időpontban levásárolhatók.

További információk a www.viragkiallitas.hu oldalon..

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek