KuriózumJótékonyság világnapja van csütörtökön

Jótékonyság világnapja van csütörtökön

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ENSZ Közgyűlése tavaly december 17-én – a béke kultúrája napirendi pont keretében – szavazta meg egyhangúlag, hogy szeptember 5-e legyen a jótékonyság világnapja,hitet téve a szociális érzékenység és a kultúrák párbeszéde mellett.

terez-anyaA közgyűlés felkérte az ENSZ-tagállamokat, a regionális szervezeteket és a civil társadalmat, hogy az évfordulóról megfelelő módon emlékezzenek meg, oktatási és egyéb programok szervezésével.

A világnapot az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága kezdeményezte tavaly, majd a parlament határozatának megfelelően a kormány felkérte a tárcát a szükséges diplomáciai lépésekre. A munka oroszlánrészét Magyarország New York-i főkonzulátusa végezte. Mintegy ötven ország képviselőivel egyeztettek, hogy minél többen támogassák a világnap gondolatát.

A Teréz anya életműve által közvetített értékek összhangban állnak az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában foglaltakkal, és hozzájárulnak a kultúrák és civilizációk közötti párbeszéd előmozdításához.

A Nobel-békedíjas Boldog Kalkuttai Teréz anya, a Szeretet misszionáriusai rend alapítója, az elesettek felkarolója Kalkuttában hunyt el 1997. szeptember 5-én, 87 éves korában.

Boldog Kalkuttai Teréz anya rendkívüli jelleme, kedvessége, odaadása a rászorulók felé és Sríla Prabhupáda gondoskodása az elesett lelkekről példát állít mindannyiunk számára. Életükkel és tetteikkel megmutatták milyen a karitatív, valóban emberséges polgárok hozzáállása világunkhoz.

Forrás: Harmonet.hu

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek