Johnny Depp effektus – vonzóbbak azok a férfiak, akinek arcán női vonások vannak!

Ezért vonzóbbak a nőies arcú férfiak!

A University of Otago és az University of California friss kutatásából kiderül, hogy a nőies vonásokkal rendelkező férfiarcok, egyes esetekben miért vonzóbbak, ami megmagyarázza, hogy miért rajong annyi nő Johnny Depp-ért, és Leonardo di Caprio-ért.

A kutatásban résztvevő nőknek kezdetben férfias vonású arcokat mutattak, majd olyan fotók következtek, ahol a férfiak arcvonásai finomodtak, kissé nőiesebbé váltak.

Piotr Winkielman, a University of Otago, Warwick School of Business professzora szerint minden ember mentális és lelki tapasztalata befolyásolhatja azt, hogy egy arc tetszik neki, vagy sem.

A vizsgálat alapján kiderült, hogy egyes nőknek azért tetszenek a nőies arcvonású férfiak, mert az édesapjuk jóságát keresik, látják meg bennük, mások meg azért vonzódnak a macsó, férfias arcú pasikhoz, mert azok kifejezetten rosszfiúsak, és úgy gondolják, hogy jobbak a génjeik, ha netán gyereket szeretnének tőlük.

Szóval, van akinek bejönnek a férfias arcú pasik, mások a kissé nőies arcú férfiakra buknak. Te, hogy vagy ezzel?

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top