Mielőtt összeházasodtak volna, Jackie tisztában volt vele, hogy Kennedy lelkes hölgy rajongótáborral rendelkezik, de annyira szerette, hogy azt sem bánta, ha a férfi összetöri a szívét.

Abban az időben John fiatal, ambiciózus amerikai kongresszusi képviselő volt, míg Jackie, ahogy legtöbben hívták, a Washington Times-Herald-nál dolgozott. 1952-ben egy vacsorán találkoztak, amelynek házigazdája Charles Bartlett volt.

“A bátyámat első pillanatban elvarázsolta Jackie, valósággal levette őt a lábáról” – idézte JFK bátyját, Ted Kennedy-t Sarah Bradford Amerika királynője: Jacqueline Kennedy Onassis élete című könyvében.

A heves udvarlás néhány hónapig tartott, majd 1953. szeptember 12-én a pár a Rhode Island-i Newportban kötött házasságot. Beköltöztek a Fehér Házba, és John az Egyesült Államok 35. elnöke lett, Jackie pedig elkötelezetten rajongott az amerikai történelem és kultúra iránt.

A világ számára tökéletes párt alkotott ez a két magasan képzett és intelligens ember. Arról azonban, ami zárt ajtók mögött történt, senki sem tudott.

John F. Kennedy-t egy igazi nőcsábásznak tartották, aki titkosszolgálati ügynökével “szolgálati célból” becsempészte a nőket a Fehér Házba. A magánügyeiről számos pikáns fénykép is fennmaradt.

“Az évek során számos fénykép készült meztelenkedő és gyakran az ágyon fekvő emberekről a Lincoln Roomban” – mondta egy interjúban Sidney Mickelson galériatulajdonos. Marilyn Monroe színésznőtől, egészen Judith Campbellig és Mimi Beardsley-ig sokan megfordultak a Fehér Házban.

Jackie mindvégig pontosan tudta, mit csinál a férje, a lényeg csak annyi volt, hogy a nap végén mindig hűségesen visszatért hozzá. Nem próbálta megváltoztatni, hiszen ő is egy olyan világból jött, ahol a férfiak ezt tették, és elfogadott volt számára a házasságtörés.

Egy 2018-ban aukcióra bocsátott levélből kiderült, hogy John F. Kennedy sem volt közömbös Jackie iránt: “Nem tudom leírni, mit érzek irántad, de bebizonyítom, amikor veled vagyok. Tudnod kell, hogy te vagy a szerelmem, Jackie.”

Fotó: National Archives

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.