KuriózumJoe és Jill Biden elismerték, hogy a Fehér Házba költözés negatív hatással...

Joe és Jill Biden elismerték, hogy a Fehér Házba költözés negatív hatással volt a házasságukra, mert mindketten nagyon elfoglaltak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az Egyesült Államok elnökének és first ladyjének élete garantáltan megváltozik, amikor beköltöznek a Fehér Házba. A napirendek egyre sűrűbbek, és kihívást jelenthet kettesben tölteni egy kis időt a káosz közepette. Ez alól természetesen Joe Biden, és felesége, Dr. Jill Biden, sem lehetnek kivételek, és a first lady elismerte, hogy az utóbbi hónapokban a házasságuknak alkalmazkodnia kellett az új életükhöz.

Egy új Vogue riportban a 70 éves Jill Biden elmondta, hogy férjével mindent megtesznek annak érdekében, hogy időt tudjanak szakítani egymásra, de ez néha nagy kihívásnak bizonyul, mivel mindketten nagyon elfoglaltak.

Az egyetlen megoldás, hogy még keményebben próbálkoznak, és meggyőződnek róla, hogy kellőképpen kiélvezik az egyszerű dolgokat is. „Úgy gondolom, egy kicsit keményebben kell próbálkoznunk, hogy időt szakítsunk egymásra.” – mondta a first lady. „Például ott vannak a közös vacsoráink: időnként az erkélyen eszünk, tegnap pedig a Sárga Ovális Szobában ettünk, az emeleten. Ez olyan része a napnak, amit mindig elkülönítünk, és még mindig meggyújtjuk a gyertyákat, beszélgetünk, eltesszük a telefonokat.”

Amióta a Fehér Házban élnek, kevesebb időt tudnak együtt tölteni, és a 78 éves Joe Biden azt mondja, hiányzik neki a felesége. „Hiányzik. Nagyon büszke vagyok rá. De most nem tehetjük meg, hogy egyszerűen csak elmegyünk valahová, mint régen.” – mondta az elnök. „Amikor még Delaware-ben éltünk, havonta egyszer elmentünk kettesben egy kis helyi panzióba, hogy legyen időnk egy kis romantikára, elvonuljunk mindentől, és egymással legyünk.”

Most, még akkor is, ha elutaznak valahová együtt, szinte biztosan felmerül valami halaszthatatlanul fontos ügy, és eltereli Joe Biden figyelmét.

„Fontos eseményekre készülök, a magam és az ország szempontjából egyaránt. Azon kapom magamat, hogy egy nagyon fontos beszéden dolgozom, és elterelődik a figyelmem. Amikor pedig épp nem dolgozom egy beszéden, és szeretnék egy kis időt tölteni vele, akkor Jill dolgozik éppen valami fontos beszéden! Vagy éppen dolgozatokat javít. Ki kell találnunk valamit – és ezt teljesen őszintén mondom – hogy egy kis lopott időt tudjunk tölteni egymással. Azt hiszem, ez így működik.” – mondta Joe Biden.

Annak ellenére, hogy sűrű napirendjük miatt kevesebb időt tudnak együtt tölteni, Biden büszke a feleségére mindazért, amit elért. Amikor először látta a feleségét egy nagyobb közönség előtt beszélni, rendkívül büszke volt rá. „Olyan büszke vagyok rá. Egyszerűen csak kiállt, és megcsinálta, és egyre jobb és jobb lett benne.”

Dr. Jill Biden az első nő, aki first ladyként is folytatta korábbi munkáját. Angol tanár a Northern Virginia Community College tagozatán, és annak ellenére, hogy most „nagyobb platform” áll a rendelkezésére, nem tervezi, hogy otthagyja az állását. Tulajdonképpen senki nem hitte el, hogy képes lesz folytatni a tanítást. „Folyamatosan ezt hallottam a kampány alatt. Nem, nem leszel képes first ladyként tanítani. Én pedig erre azt mondtam: Miért ne? Az ember egyszerűen úgy alakítja a dolgokat, hogy működjenek, nem igaz?”

„Amikor először second lady lettem, és nagyon sok mindent szerettem volna csinálni, mindig azt mondtam: nem fogom elpazarolni azt a lehetőséget, amit ez a platform ad. Mit adhatnék fel? Mi az, amiről szeretnék lemondani? Semmi. Sőt, úgy érzem, ha lehetne, még több dolgot szeretnék megtenni, de tudom, hogy ez nem lehetséges, mert koncentrálni akarsz, jól akarod végezni a dolgodat. És annyi a tennivaló.” – tette hozzá Jill Biden.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek