KuriózumJobb, ha tudod: ez a 3 dolog gátakat állíthat a szeretet útjában!

Jobb, ha tudod: ez a 3 dolog gátakat állíthat a szeretet útjában!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem az a cél, hogy a szeretet után epekedjünk, hanem az, hogy megtaláljuk azokat az akadályokat, amelyek korlátoznak bennünket, és nem hagyják kiteljesedni a szeretetünket.

Ha nehézségeid vannak a szeretet kifejezésével kapcsolatban, vagy az önmagad szeretete és elfogadása elé tornyosulnak gátak, olvasd el az alábbi tanácsokat. Tudd meg, hogy milyen gátak vannak benned.

1. Félsz megismerni és szeretni önmagad

Kellemetlenül érzed magad, ha valaki bókol? Gyorsan témát váltasz, ha valaki az erényeidről kezd beszélni? Itt az ideje, hogy megtanuld elfogadni a dicséretet anélkül, hogy bűnösnek éreznéd magad. Ez az egyik legfontosabb lépés a szív megnyitása, és a szeretet átérzése felé vezető úton.

2. Félsz a nyitástól

Ahhoz, hogy a szíved kapuit ki tudjad tárni, nem csak önmagadat kell szeretned, hanem a körülötted lévő embereket, családtagokat, barátokat is meg kell jutalmaznod ezzel a csodálatos érzéssel. Ez először igen nagy kihívás lehet, főleg ebben a durva és elidegenedett világban. Minél több szeretetet adsz, annál több pozitívumot és szeretetet fogsz tapasztalni magad körül.

Tipp: mostantól kezdve mosolyogj az embereknek az utcán, a boltban, a tömegközlekedésen. Nem kell mindenkinek, mert akkor kicsit furcsának fognak találni. Mosolyogj például a pénztárosnak, a jegyellenőrnek, a szomszédodnak. Ez a kis apró gesztus segít megnyitni a lelked, bizalommal és együttérzéssel tölt fel.

3. Félsz attól, hogy nem vagy elég jó

Mindenki egy kicsit retteg attól, hogy nem elég tökéletes, nem elég jó, állandóan másokhoz méregetjük magunk. Az egyetlen dolog, amit tudnod kell az az, hogy sokkal erősebb vagy, mint a félelmeid, és könnyen le tudod győzni őket. Ne hagyd, hogy a félelmeid irányítsák az életedet, hiszen nagyon veszélyesek tudnak lenni: lerombolják az önbizalmad, és megfosztanak a szeretet érzésétől.

Amikor elfogadod magad minden negatív és pozitív tulajdonságoddal együtt, rájössz, hogy az élet pontosan így szép, ahogy van. Senki sem tökéletes, ezért le kell rombolnod a körülötted lévő falakat, ahhoz, hogy be tudd fogadni, és át tudd adni a szeretetet. Fogadd el a negatív és a pozitív tulajdonságaidat egyaránt, tisztítsd meg magad a káros gondolatoktól.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek