Kuriózum„Isten nem akarta, hogy ez történjen Mayával” - rózsaszín koporsóban temették el...

„Isten nem akarta, hogy ez történjen Mayával” – rózsaszín koporsóban temették el a 2 éves kislányt

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nincsenek szavak arra, amikor egy gyermeket – egy életet, mely alig érkezett a földre, máris vissza kell adni a teremtőjének. A veszteség fájó kérdéseket vet fel, melyekre talán sosem érkezik válasz. Elfogadni pedig az elfogadhatatlant nem egyszerű feladat sem a szülőknek, sem a világnak. Mert minden egyes gyermek elvesztése kiszakít egy darabot mindannyiunk szívéből.

Maya Louise Chappell tökéletes kislány volt. Vidám, élettel teli, egészséges. 2 éve jött erre a világra, és abban a korban volt, amikor semmiről nem szeretett volna lemaradni. Kíváncsian fedezte fel a körülötte lévő világot. Ma viszont már örök nyugalomban pihen.

Szeptember 28-án Maya súlyos balesetet szenvedett, családja otthonában. Hogy pontosan mi is történt, még nem nyilvános, de a gyilkosság gyanúja sem kizárt.

„Isten nem akarta, hogy ez történjen Mayával” - rózsaszín koporsóban temették el a 2 éves kislányt
Fotó: James Chappell/Facebook

A kislányt kritikus állapotban szállították kórházba, ahol két nappal később meg is halt. Temetését november 4-én tartották, a szertartásról készült felvételek pedig az egész bolygót meghatották. Édesapja, James Chappell ugyanis a legkülönlegesebb módon búcsúzott el tőle.

Mayát rózsaszín koporsóban kísérték utolsó útjára. A család és a barátok szintén rózsaszínbe öltöztek – ez volt Maya kedvenc színe. A gyászmenet sem volt hétköznapi: a kocsit, melyen Maya nyugodott, két, rózsaszín tollakkal borított, egyszarvúnak öltöztetett ló vontatta végig az utcákon, a szerettei pedig rózsaszín sorfalat alkottak egészen a temetőig.

A Daily Mail beszámolója szerint a kislány a newcastle-i Royal Infirmary intenzív osztályán vett utoljára lélegzetet. November 2-án Rachael Walls megosztott egy posztot Maya édesapja, James nevében, amelyben ez állt:

„A gyászszertartás alatt a levegő néhány melankolikus dallamtól visszhangzott, köztük a Diamonds Rihannától, a Concrete Angel Martina McBride-tól és a Fly Celine Diontól. [James] azt is kérte, hogy mindenki rózsaszínt viseljen, mivel ez volt Maya kedvenc színe, és szeretnénk színesen ünnepelni a gyönyörű életét” – írta Walls a Facebook-bejegyzésében.

A temetés előtt maga James is posztolt egy megható bejegyzést kedves kis hercegnőjének:

“Nagyon szeretlek, Maya Louise Chappell, mint ahogy az egész családod is. A nagymamáddal, a mi Brooklynunkkal és a többiekkel leszel, szóval ez nem egy örök búcsú, kislányom, hanem csak egy viszlát. Egyszer még találkozunk, és mindent jóvá teszek neked. Amíg újra találkozunk, kislányom”.

„Isten nem akarta, hogy ez történjen Mayával” - rózsaszín koporsóban temették el a 2 éves kislányt
Fotó: Sarah Caldecott/Yahoo.com

A gyászolók tiszteletben tartották az apa kérését, és rózsaszín ruhában vettek részt a tragikus eseményen. James rózsaszín nyakkendőt viselt a búcsúszertartáson.

A templomi istentiszteleten Bagnall atya a következőképpen fogalmazott: “Egyesek hajlamosak azt mondani, hogy ‘Ez biztosan Isten akarata’. Hadd legyünk teljesen világosak. Isten nem akarta, hogy ez történjen Mayával”. A pap arra kérte az egybegyűlteket, tartsák életben Maya emlékét a szívükben. Hozzátette: “Emlékezni fogtok Maya nevetésének hangjára, és emlékezni fogtok a boldog és vicces emlékekre is”.

James Chappell kétéves kislányát az egész világ meggyászolta. Hozzászólások ezreiben támogatták őt a gyászban, és bár ilyen esetben nincsenek sem megfelelő szavak, sem valós vigaszt nyújtó kezek, a tömeges együttérzés léleksimogató volt a megtört apukának.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek