KuriózumIlyen befolyással van a születési hónapod a személyiségedre!

Ilyen befolyással van a születési hónapod a személyiségedre!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudomány és az asztrológia, ezotéria közé nem lehet és nem is szabad egyenlőségjelet tenni, hiszen míg az előbbi, konkrét tapasztalatok révén bizonyított dolgokról állítja, hogy valósak, addig az utóbbi inkább hitbeli kérdést vet föl, és inkább gondolati, filozófiai síkra tereli a témát.

Ilyen befolyással van a születési hónapod a személyiségedre!

Nos, azonban vannak olyan területek, ahol tudomány és spiritualitás között átfedések történnek. Ilyen terület a személyiségjegyek típusai, ahol a pszichológia, mint tudományág, és ezotéria, mint a spirituális tanok egyik ága találkozik.

Biztosan mindenki hallott már a horoszkópról, sőt, aki olvassa ezt a cikket, az tisztában van azzal is, hogy melyik csillagjegy alatt született. Tudva lévő, hogy az asztrológia, a születési hónapok alapján 12 csillagjegyet különböztet meg, és mindenikhez bizonyos személyiségjegyeket társít. És újdonság, hogy tudományos megközelítésből is van alapja annak, hogy ki melyik hónapban született, és annak függvényében milyen tulajdonságok jellemzők rá.

Ez annak tudható be, hogy az adott hónapokban milyen táplálkozási lehetőségei és feltételei vannak az illető kismamának, akinek a méhében a gyereke fejlődik. Szakértők szerint ugyanis a magzat agyfejlődésében, és ennek megfelelően személyiségjegyében is, nagyon fontos szerepet játszik az anya által elfogyasztott táplálékforrás.

Ezzel kapcsolatban még csekély mennyiségű tanulmány, kísérlet született, így tehát ennek a szempontnak a tudományos vizsgálata még gyerekcipőben jár, de vannak már azért konkrétumok ezen a téren.

Például azok, akik a téli hónapok idején születtek, amikor odakint hideg van, kevesebb a napfény, hajlamosabbak a depresszióra, a hangulatingadozásokra. Emellett nehezebben bíznak meg más emberekben, kevésbé tudnak csapatban dolgozni, viszont szabadabbak, függetlenebbek, ezért képesek olyan sikereket elérni, amit más nem.

Akik február-március-áprilisban születtek, tehát mikor már tavaszodik az idő, friss zöldségek kaphatók a piacon, ők mindenben szeretik az újdonságokat, nagyobb bennünk az adrenalin, ami kalandvágyóbbá teszi ezeket az embereket. A tavaszi babák kevésbé lesznek agresszívak ahogyan nőnek, ami egy nagyon pozitív dolog.

Egy nyári gyerekből gyakrabban válhat hangulatingadozással küzdő felnőtt, mert a meleg hónapokban az anyák eléggé nehezen viselik a magas hőmérsékleti értékeket. A szakértők viszont megállapították, hogy az augusztusban születettek körében kisebb az esélye a bipoláris személyiségzavar kialakulásának.

Az őszi gyerekek minden finom ételből, tápanyagból, vitaminból részesülhetnek, mivel ez az az évszak, amikor beérnek a zöldségek, gyümölcsök. A szakértők azt vették észre, hogy az őszi hónapokban született emberek kissé indulatosabbak, lobbanékonyabban a többiekhez képest.

Te melyik hónapban születtél, és melyek a rád jellemző személyiségjegyek?

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek