Így változtasd negatív világszemléleted pozitívvá csupán pár nap alatt!

Nem kell nagyon mélyre ásnunk azért, hogy némi negativitásra leljünk, hiszen mostanában szinte minden nap találkozunk valamilyen negatív dologgal. Ha személyesen nem is, de közvetett módon, a média által biztosan kapcsolatba kerülünk valami szomorú eseménnyel, hírrel, történéssel. Sokan azt állítják, hogy a média világa tulajdonképpen ebből él, hiszen egy-egy megrázó agy épp meghökkentő dolog sokkal több nézőt vonz a képernyők elé, mint egy átlagos, kedves, szerethető tartalom.

Így változtasd negatív világszemléleted pozitívvá csupán pár nap alatt!

A boldogság felé vezető út első mérföldköve, ha megpróbáljuk más szemmel nézni a világot, és mindenben megpróbáljuk megtalálni a pozitívumot. Gondolj csak bele, biztosan te is ismersz olyan embert, aki mindig boldognak tűnik, sosem panaszkodik, és nem mond le álmairól azért, mert a félelmei visszatartják. Na az ilyen emberek már ráéreztek a dolog nyitjára, ugyanis a boldogságunk mértéke az abba befektetett energiamennyiségünktől függ.

A pozitív hozzáállás hihetetlenül nagy ajándék. Szinte minden fele annyi erőfeszítésedbe kerül, ha jókedvvel állsz hozzá, ezért is van az, hogy a sikeres emberek legtöbb esetben bizakodó és pozitív kisugárzásúak.

Ha nem tudod, hogyan kezd az életed pozitív irányba történő változtatását, akkor a következő gondolatok segítségedre lesznek:

Kis akadályok

Ha megkérdeznéd az embereket, hogy elszánták-e valaha magukat arra, hogy sorsukat tudatosan és kitartóan jobb irányba igazítsák, csak nagyon kevesen bólogatnának. A jobb életet nem egy óriási probléma, vagy frusztráció legyőzésével lehet megteremteni, hanem a mindennapok apró buktatóit kell sikeresen megoldanunk.

Nem a háborút kell megnyernünk, hanem sok apró kis csatát, mert ezen apró sikerek által tudunk fejlődni. A lények az, hogy az apró sikerekből merítkezve sokkal pozitívabbá válhat a világszemléletünk. A negatívan gondolkodó emberek mindig csak azt látják, hogy ez sem sikerült, meg az sem, hiszen ők mindig valami „nagy” problémát akarnak megoldani, amibe többször beletörhet a bicskájuk.

Nagy lehetőségek

A pozitív gondolkodás szorosan összefügg a jelen pillanattal. A negatív érzelmek mindig arra késztetnek, hogy a múltért, a jövőért aggódjunk, és véletlenül se éljük meg a jelen lehetőségeit. Pozitív gondolkodás által viszont képes leszel szárnyalni, alkotni, kihasználni a most lehetőségeit, hiszen ha nyitott szemmel jársz és befogadó vagy, számos jó dolog kopogtat az ajtódon.

Higgy abban, hogy a következő lehetőség még virágzóbb lesz, mint az előző. Ez a dinamizmus segít át az élet nehézségein, ne rettenjünk meg az ismeretlentől, hanem bízzunk a legjobbakban és meglátod, hogy bevonzod a pozitív dolgokat az életbe.

A negatív embert a saját félelmei húzzák vissza és korlátozzák. Annak érdekében, hogy a mindennapok lehetőségeit teljes mértékben ki tudd használni energikus kell légy, hiszen ha a pozitív hozzáállás ötvöződik a lendülettel, abból nagyszerű dolgok születnek.

Tudományos háttér is igazolja a pozitivitás fontosságát

Barbara Fredrickson professzor szerint, amikor kihívással szembesülünk, fel kell tennünk magunknak a következő kérdést: „Milyen pozitív kimenetele lehet ennek az egész szituációnak?”

Ez a kérdés megvilágítja azt, hogy mire is érdemes koncentrálni. A professzornő elmélete szerint a pozitív gondolataink meg kell haladják a negatívok számát, mert így érhetünk el előrehaladást. Vegyük csak például a világhírű cégek vezetőit: ők sem értek volna el ekkora sikereket, ha nem pozitívan állnak hozzá az álmaikhoz és a nehézségek leküzdéséhez. A beosztottak is jobban képesek együttműködni egy inspiráló vezetővel, aki lendülettel és jókedvvel vezeti vállalatát.

Az életmód változtatásnak legfőbb kulcsa valóban ebben rejlik, hogy megpróbáljuk pozitív szemmel nézni mindennapjainkat. Már az is egy nagy siker, ha felismered, hogy a negativitás mennyi mindenben képes gátolni téged.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top