Így tisztítsd meg helyesen a nyáltól besárgult párnáidat

Hogyan tisztítsuk helyesen a párnákat?

Így tisztítsd meg helyesen a nyáltól besárgult párnáidat

A pihentető éjszakai alvás legfontosabb kellékeinek egyike, egy kényelmes párna. Azonban a kedvenc párnánkkal is előfordulhat, hogy apró „balesetek” érik, és reggel egy csúnya folttal ébredünk a rajta.

Ezt a balesetet az orvosok túlzott nyáltermelésnek hívják, amikor a szájban található nyálmirigyek túlzott termelést produkálnak.

Ennek többféle oka lehet, mint amilyen az orrdugulás, vagy depresszió kezelésére írt gyógyszerek mellékhatása. De terhes nők esetében is gyakran előfordul ez az apró kellemetlenség, amikor bizonyos alvó pozícióban, a szájüregben túltermelődött nyál kifolyik alvás közben.

Ennek elkerülése érdekében mindenképpen ajánlott a háton való alvás, és igyekezzünk a levegőt az orrunkon venni és ne a szánkon. Ha azonban mégis megtörténik a „baleset” és párnánk reggelre foltos lesz, a tisztításához a következőkre lesz szükségünk:

  • folyékony mosószerre;
  • mosógépre;
  • néhány csepp levendula illóolajra;

A párnát tegyük a mosógépbe, adagoljuk hozzá a mosószert és a ruhabalzsam adagolóba cseppentsük bele a levendula illóolajat. Mosás végeztével a párnákat szabad levegőn szárítsuk.

Amennyiben háton alszunk, egy vékonyabb párnára lesz szükségünk, hogy fejünk ne dőljön előre és vigyázzunk a nyak helyes alátámasztására is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top