HolotropikumÍgy szabadulj meg a hátadon levő pattanásoktól!

Így szabadulj meg a hátadon levő pattanásoktól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A pattanások egyik leggyakoribb előfordulási helye a férfiak esetében a háton van. Ez nem csak számodra, de a körülötted levők számára is felettébb kellemetlen tud lenni. De hogyan is szabadulhatsz meg tőlük?

hat

Szerencsére a háton található túlműködő faggyúmirigyek könnyen kezelhetők. Először azonban ki kell deríteni, hogy mi okozza a fokozott kiválasztást.

Sampon, szappan, tusfürdő

Rengeteg ezekhez hasonló kozmetikum tartalmaz olyan anyagokat, amik eltömik a pórusokat és pattanások kialakulásához vezetnek. Minden átlagos terméket el kell tüntetni a tisztálkodó felszerelésből és csak érzékeny bőr számára alkotott készítményt vagy egyenesen pattanásos hátra kapható készítményt kell használni.

Hajápoló szerek

A legtöbb férfi rengeteg, a haj számára kifejlesztett kozmetikumot: lakkot, zselét, viaszt használ, amik a nap folyamán lefolyhatnak a hátra, eltömve a pórusokat. Használj a lehető legkevesebbet ezekből és figyeld meg, hogy lesz-e változás. Este pedig mosd meg a hajad, hogy ezeket a káros anyagokat eltávolítsd a hajadból és a testedről.

Higiénia

A mindennapi, rendszeres higiénia csodákat tud művelni: minden edzés után tusolás, mindig tiszta törülköző használata, stb. Ha szeretsz sportolni, próbálj meg pamut trikót használni és figyeld meg mi történik.

Belső tényezők

Amennyiben ezek után is pattanások vannak a hátadon valószínű, hogy valamilyen hormonális elváltozás okozza, ami miatt elhalt sejtekkel telnek meg a pórusok. Ezeket két módszerrel lehet orvosolni: alfa-hidroxid savval vagy béta-hidroxid savval. Keress olyan kozmetikumokat, amik ilyen anyagokat tartalmaznak. Ezek eltávolítják az elhalt hámréteget.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek