Hosszútávon egyáltalán nem egészséges, ha mindig elérhető vagy a környezeted számára, és mindenkinek a kívánságát megpróbálod teljesíteni. Legyen szó akár munkahelyi, akár baráti-, családi kapcsolatról, te magad kell meghúznod az egészséges határokat.

6 figyelmeztető jel, ami arra utal, hogy alacsony az életenergiád szintje!

A te felelősséged, hogy mit engedsz meg a környezetednek, és mit nem! Állítsd fel az egészséges korlátokat, tartsd egyensúlyban az életed.

Tudd meg, hogy az önértékelésed mennyire egészséges!

Ha el tudod fogadni, hogy időnként az emberek haragudhatnak is rád!

Nyugodtan mondhatsz nemet egy baráti meghívásra, ha épp nincs időd, vagy kedved elfogadni azt. Teljesen normális, hogy korlátokat állítasz fel, fogadd el, hogy a barátod egy kis ideig dühös lesz. Tisztában vagy vele, hogy nem te vagy a hibás, csupán a kialakult helyzetről ez az ő véleménye.

Alacsony az önértékelésed, ha a kialakult helyzetért felelősnek érzed magad!

Állandóan bűnösnek érzed magad a kialakult helyzetekért. Mivel alacsony az önértékelésed, mindig magadat hibáztatod. Ha valaki dühös, egyáltalán nem azt jelenti, hogy te lennél a hibás mindenért, ez csupán az ő nézőpontja.

Teljesen normális, ha nem akarod állandóan mások problémáját megoldani

Ne gondold azt, hogy te vagy a felelős mások rossz életéért, nem te kell megoldást találj minden problémára. El kell fogadni, hogy néha vannak olyan dolgok, amiket nem lehet megjavítani. Annyit tehetsz, hogy meghallgatod és támogatod az illető személyt, de nem te kell megold a problémáit. Ne menj bele érzelmileg olyan ügyekbe, amelyek nem rád tartoznak.

Nincs megfelelő értékrended, ha teljesen figyelmen kívül hagyod mások problémáit!

Senki sem szeretné, hogy barátai szenvedjenek, viszont az sem normális, ha állandóan átvállalsz mindenféle terhet másoktól. Mindenki a saját boldogságáért felelős, és bármennyit is küzdhetsz, nem tudod megváltoztatni mások életét. Természetesen nem kell elszigetelődni mások problémáitól teljesen, de jó, ha tisztában vagy az egészséges határokkal.

Válaszd a középső utat, légy a támogató, ne a problémamegoldó. Ha átveszed mások negatív érzéseit, a saját életedet nehezíted meg.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.