KuriózumÍgy nyugtathatod le a zaklatott elmédet - 5 tanács egy volt buddhista...

Így nyugtathatod le a zaklatott elmédet – 5 tanács egy volt buddhista szerzetestől

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Így nyugtathatod le a zaklatott elmédet! 5 tanács buddhista szerzetesektől!

Ha úgy érzed, hogy ebben a rohanó, bizonytalan világban minden, amire szükséged lenne az a belső béke, akkor próbáld ki az alábbi 5 igen fontos lépést, és meglátod az egész életed megváltozik.

1. Fogadd el, hogy az elméd állandóan dolgozik

Kutatások által bizonyították, hogy naponta, több mint 60 ezer gondolat fordul meg a fejünkben. Elképzelni is nehéz ezt az irdatlan mennyiséget, nem hogy feldolgozni! Egyáltalán nem csoda, hogy állandóan kattog valamin az agyad, és hogy mindig fáradtnak, leterheltnek érzed magad.

Ne hidd azt, hogy valami baj van veled, hogy túl sokat gondolkozol, hidd el, az emberek nagyrésze, főleg a nők rágódnak állandóan valamin. Fogadd el, hogy ilyen vagy, legalább ezen is ne gondolkozz!

2. Ne tulajdoníts túl sok jelentőséget minden gondolatodnak!

Fogadd el őket, de ne reagálj se túl pozitívan, se túl negatívan rájuk. Nem érdemes egy-egy gondolatba túl sok energiát fektetni, minél kevésbé adod át magad egy-egy gondolatnak, annál inkább sikerül megőrizned a lelki békédet. Engedd, hogy elmédben cikázzanak a gondolatok, de mindig emlékezz arra, hogy nem kötelező velük foglalkozni.

3. Próbáld távolról szemlélni a gondolataidat

Tarts távolságot a gondolataidtól, próbáld megőrizni a hidegvéred és a tárgyilagosságot. Tudatosítsd magadban, hogy nem vagy egyenlő a gondolataiddal. Egy nagyon jó meditációs gyakorlat, ha megpróbálsz külön egységként tekinteni a lelkedre és az elmédre, távolítsd el a kettőt egymástól. Gyakorold az ítélkezés nélküli elfogadást!

4. Hagyd, hogy a gondolataid szabadon belépjenek az elmédbe, majd engedd el őket!

Nem a gondolatok jelentik a probléma forrását, hanem a mód, ahogy reagálsz rájuk. Akkor veszítesz a legtöbb energiát, amikor megpróbálod ellenőrizni és minősíteni őket. Saját magadnak okozol szenvedést, ha a gondolataira újabb gondolatokkal reagálsz. Hagyd, hogy ahogy jöttek, úgy távozzanak is.

5. Tanulj meg a jelen pillanatban élni!

Amennyire csak tudsz maradj a jelenben, ne gondolkozz se a múlton, se a jövőn, és így az elméd sokkal nyugodtabb lesz. Ha elveszel a jövőre irányuló gondolatokban, akkor elveszted a középpontoddal való kapcsolatot, és csupa káosz lesz benned és körülötted. Koncentrálj a lélegzetedre, az mindig segít, hogy a jelenben maradj.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek