Így termesszük helyesen a lestyánt!

A konyhakertben elültetve, a lestyán akár 7-10 évig is teremhet, és ez idő alatt terebélyes bokorrá képes növekedni. Nézzünk néhány tanácsot a helyes lestyán termesztésre!

1. A lestyán bokor számára először is válasszunk egy félárnyékos helyet. Homokos talajra van szüksége, a kert magasabban fekvő részébe ültessük, ahol a víz nem tud megállni. Ennek ellenére azonban szereti a folyamatos nedvességet.

A lestyánt ősszel vagy tavasszal, márciusban érdemes magról vetni, az előkészített, megöntözött talajba.

2. Ahhoz, hogy megfoganjon, kerti és virágföld elegyére van szüksége. Tudni kell, hogy nem szereti az agyagos talajt, csak azt, amelyikben képes átereszteni, és elvezetni a fölösleges vízmennyiséget.

3. A fiatal növény fölé érdemes egy nylon réteget teríteni, védelem céljából, ameddig megerősödik, mivel az első időben nagyon érzékeny az időjárás változásaira.

4. A fejlődéshez félárnyékos helyre van szüksége, hiszen csak a reggeli napsütést kedveli igazán. A tűző napra való kiültetése végzetes lehet a növény számára. A legideálisabb hely számára, ha egy fa árnyékába ültetjük, de semmiképpen ne ültessük fal mellé.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.