KuriózumÍgy neveld a gyereket, ha azt akarod, hogy gazdag felnőtt legyen -...

Így neveld a gyereket, ha azt akarod, hogy gazdag felnőtt legyen – 7 rossz beidegződés, amit el kell felejtened

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hogyan neveljük helyesen a gyereket, hogy sikeres emberré válhasson?

Minden szülő arról álmodik, hogy gyerekének fényes, és boldog jövőt biztosítson. Azonban az is előfordulhat, hogy a szülő nem igazán tudja, hogy mivel segítheti gyerekét a céljai elérése érdekében. Thomas Corley, „A gazdagok készségei” című könyv szerzője, arra a következtetésre jutott, hogy minden gyermek a saját szülei viselkedésének pontos másolata.

A szerző, 177 gazdag és 233 szegény ember viselkedését és jellemét elemezve, arra a következtetésre jutott, hogy 7 negatív készség kialakulása akadályozhatja meg a gyermek személyiségének pozitív irányú fejlődését.

Nézzük akkor, hogy szülőként, mire is figyeljünk kellő képen gyerekünk személyiségének harmonikus fejlődése érdekében!

1. Mérgező barátok, azaz, akik negatív hatással lehetnek gyerekünkre!

A baráti társaság rendkívül fontos a gyermek életében. Corley kutatása szerint, a gazdag szülők különös figyelmet fordítanak gyermekeik baráti társaságára.

2. Az olvasás hiánya

A megkérdezett milliomosok 63%-a elismerte, hogy gyerekeiket egész kiskoruk óta könyvek olvasására szoktatták.

3. Egészségtelen életmód

A sikerese szülők nagy többsége nagyon elővigyázatos és körültekintő, amikor a gyerek táplálkozásáról van szó. Az egészséges táplálkozást mindig kiegészíti a rendszeres testmozgás.

4. A multimédiás eszközök használata

A Gyermekgyógyászati Akadémia adatai szerint, a 8 és 10 év közötti gyermekek kb. napi 8 órát töltenek a monitor előtt. Ezt az időt hivatott a szülő minél inkább visszaszorítani.

5. A tevékenységek hiánya

A milliomosok 80%-a gyermekként nagyon sok, tanórán kívüli kör tagja volt. Ez számos olyan területet jelentett számukra, amelyekben később megnyilvánulhattak és kiteljesedhettek. Ugyanakkor, ezek az értelmi és érzelmi intelligenciát feltételező tevékenységeken való részvételek sokasága, mind-mind pozitívan befolyásolta a gyermekek kognitív képességeit.

6. A negatív gondolkodásmód

A gazdag szülők gyermekei 71%-át, egész kiskorúktól kezdve, olyan személyek vették körül, akik ösztönözték őket, és engedték álmodozni. Ennek eredményeként a lelkes és motivált gyermekek sikeres felnőttekké váltak.

7. Túlzott önzés

Minél többet kínálunk fel, annál többet kaphatunk majd. Ez a törvény minden tevékenységi területen érvényes. A gyermeket meg kell tanítani arra, hogy anélkül legyen képes felkínálni, hogy valamit elvárna érte cserébe. Ez azt jelentené, hogy a kicsik képesek legyenek bekapcsolódni adott tevékenységekbe, felajánlva energiájukat és idejüket anélkül, hogy azonnali javadalmazást várnának érte.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek