KuriózumÍgy mulat egy székely ember a 100. születésnapján

Így mulat egy székely ember a 100. születésnapján

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

1914-ben született Lázár Imre bácsi, akin nem fog a 100 év vasfoga, születésnapján muzsikusokkal és tánccal ünnepelt.

imre-bacsi

A vargyasi Imre bácsi abba az időbe volt gyerek és nőtt fel, amikor még „nem tudták”, hogy a szalonna megemeli a koleszterinszintet, hogy a házi tejet csak inox edényben és kicsempézett helyen szabad tárolni.

Nem tudta azt sem, hogy a „sare, zahăr şi grăsimi” egészségtelen, mégis a 100. születésnapján élő zene kíséretében mulatott.
Imre bácsi 101 évesen harmadszor lesz magyar állampolgár, feje felett kétszer húztak határt, októberben kapta meg a magyar állampolgárságot.

Imre bácsi az Osztrák–Magyar Monarchiához tartozó Székelyszáldoboson született, aztán román állampolgár lett, 1940-ben pedig ismét magyar. 1940-től magyar katonaként harcolt a magyar hadseregben, 1943-ban fogságba esett, öt évet töltött a „dicső” Szovjetunióban, az Urál-hegység környékén. Hazatérve ismét román állampolgár lett.

Úgy érzi, sokat tett a magyar hazáért, ugyanakkor sok borzalmat is megélt fogsága idején. Katonakorára mégis, mint életének legszebb szakaszára emlékszik vissza.

Imre bácsi nem vesztette el életkedvét, humora is megmaradt, életkedve pedig még most is hatalmas. Noha már nem olyan mozgékony, mint fiatalkorában, még most is táncra perdül. Így mulatott születésnapján:

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek