KuriózumÍgy metszd vissza helyesen tavasszal a rózsáidat!

Így metszd vissza helyesen tavasszal a rózsáidat!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lassan beköszönt a várva várt tavasz, ami a kertészkedés kezdetét is jelenti. Ilyenkor akad bőven tennivaló a virágoskertben is, így ennek apropóján lássuk, hogy miként kell tavasszal helyesen visszametszeni a rózsákat.

Így metszd vissza helyesen tavasszal a rózsáidat!

A tavaszi rózsametszést a következő módon kell elvégezni: a rügyön felül, 5mm-el kell ferdén levágni a szárat, így a rózsa nyáron többet fog virágozni és bokrosabb is lesz.

Ha a rózsa még nincs egy évesnél idősebb, akkor érdemes jól visszametszeni, majd a következő években, egyre kisebb arányban kell megmetszeni a virágot. Az öregebb rózsáknál az összes elhalt ágakat le kell vágni, és rövid hajtásokat is vissza kell teljesen metszeni.

Tearózsa

Ezt a fajta rózsát gömbölyűen kell megmetszeni. Hagyni kell mindig 2-4 rügyező ágat, és nem kell hagyni, hogy 15 cm-nél magasabbra nőjön.

A dús virágú rózsa

A fiatal hajtások negyedét kell eltávolítani, az idős rózsákat pedig 10-12 naponta kell visszametszeni, mert így folyamatosan meg tud újulni.

Parki rózsa

Leginkább tavasszal érdemes megmetszeni ezt a rózsát. A művelet nem bonyolult, a lényeg, hogy hagyj oldalt mindig két-három friss hajtást.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek