HolotropikumÍgy kell helyesen ülnöd a széken, ha el szeretnéd kerülni a hátfájást!

Így kell helyesen ülnöd a széken, ha el szeretnéd kerülni a hátfájást!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Emberek millió nyomják a széket naponta, több órán keresztül, így azt is mondhatnánk, az egész életünket végig üljük, ami azért egyrészt vicces, másrészt szomorú, mert ez a testhelyzet nem tesz jót az izmoknak, ízületeknek, és ha egyszer a hátfájás kialakul, akkor nem könnyű megszüntetni a problémát.

Amellett, hogy a sok ülés egészségtelen, nem is ezzel van a legnagyobb nagyobb baj, az ülés közbeni helytelen testtartással, a behajló gerinccel, a derék izmokra nehezedő súllyal van inkább probléma.

Lássuk, mit lehet tenni, hogy ülve is megőrizhessük a helyes testtartást!

Az első fontos lépés, hogy próbáljunk meg egyenes gerinccel ülni a széken, hogy a teher ne a deréktájékra nehezedjen, hanem a testsúlyt a vállak oszlassák el egyenletesen.

A lábakat nem szabad keresztbe tenni, azok helyezkedjenek kis terpeszbe, a talpak érjék a padlót.

A széknek olyan magasságban kell lennie, hogy annak támlája megtámassza a hátat, és a könyököket. Érdemes betenni a derék és a szék közé egy keményebb párnát, amely megtámasztja, és ezáltal tehermentesíti a derék izmait.

Fontos az is, hogy óránként felálljunk a székről, és mozogjunk 5-10 percet, mert így a hát- és derék izmaiból kiürül a felhalmozódott feszültség.

Hogyan lehet kezelni a hátfájást?

  • hideg-meleg vizes borogatással;
  • gyógymasszázzsal;
  • gyulladáscsökkentő krémek alkalmazásával;
  • jógával, vagy pilates tornával;

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek