KuriózumÍgy jöttem rá, hogy a férjemmel kötött „boldogan éltek, amíg meg nem...

Így jöttem rá, hogy a férjemmel kötött „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” házasságom zátonyra futott! – egy elvált nő őszinte vallomása

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mintha egy hidegzuhany zúdult volna a nyakamba akkor, amikor tudatosult bennem, hogy ennek itt vége. Éppen egy New York-i vendéglőben üldögéltem a barátaimmal, amikor végérvényesen azt éreztem, hogy a házasságom ezen a ponton fulladt ki. Míg a barátaim vígan kacarásztak körülöttem, Will, a férjem, 5000 km-rel arrébb, otthon maradt a gyerekeinkkel, és habár bűntudatom volt a kis kiruccanásom miatt, tudtam, hogy ez sorsfordító pillanat az életemben!

Így jöttem rá, hogy a férjemmel kötött „boldogan éltek, amíg meg nem haltak” házasságom zátonyra futott! - egy elvált nő őszinte vallomása

Életem szerelmével az egyetem első évében ismerkedtem meg. 23 évesen házasodtunk össze és egy évre rá már érkezett is az első gyerek. Nem mondom, olykor néha irigyen tekintettem azokra a barátaimra, akiknek a húszas éveit nem árnyékolta be a folytonos gyereksírás, a háztartás nehézségei és a férjeddel való egyre inkább kihűlő viszony. Ennek ellenére úgy éreztem én vagyok a világ legszerencsésebb embere, hogy azzal az emberrel élhetek, akit a világon a legjobban szeretek.

3 évnyi házasság után ez az érzés köddé lett, pedig nem volt semmilyen probléma, veszekedés, vagy ajtócsapkodás, egyszerűen kényelmetlenül éreztem magam a házasságban.

Röviddel a kiruccanásom előtt szülés utáni depresszióval diagnosztizáltak, ami nem csoda, hiszen az akkor született kisbabánk születése után nagy betegségben szenvedett. Ez a teher hatalmas űrt teremtett közöttünk, hiszen sok volt a stressz, ráadásul a többi gyerekre is oda kellett figyelnünk. Ekkor éreztem elérkezettnek az időt arra, hogy közösen beszéljük át, hogy van-e még értelme egyáltalán folytatni ezt az egészet.

Akkoriban a férjemnek a munkahelye miatt sokat kellet utazgatnia, és egyszer mikor visszatért az egyik üzleti útjáról közöltem vele, hogy nekem is kéne egy kis környezetváltozás és meglátogatom a barátnőmet New Yorkban. Másnap már a repülőn is voltam. Abban az étteremben ülve valami olyan boldogság és remény töltött el, amit már évek óta nem éreztem. Igazán felszabadultam és ezt semmi sem tudta elrontani. Úgy éreztem lehetőségek ezrei hevernek a lábaim előtt, csak lépnem kell. Öt nap múlva, visszatérve az otthonunkba, a konyhacsempén állva jelentettem ki, hogy el akarok válni.

Az elválás humoros volt inkább, mint kínos. Együtt ötlöttünk ki, hogy akkor le kéne venni a gyűrűket, nevettünk…

Így, a történtek után öt évvel, a szingli anyukák mindennapjait élem. 27 éves vagyok és mindent megteszek, hogy a gyerekeim élete felhőtlen legyen, ugyanakkor a karrierem terén is szárnyalok. Annak ellenére, hogy Will és én külön városban lakunk kiváló szülő-társak vagyunk. Az új élettársával is talál a szó, teljesen megbízom benne, ha a gyerekeimről van szó.

Annak ellenére, hogy a válás sokak számára végzetes és ijesztő dolognak tűnik, számunkra ez az egyik legjobb megoldás volt, mert mindketten önmagunkra leltünk végül.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek