A túlzott cukorfogyasztásról nemrég kiderült, hogy a keringési rendszer egészségére nézve veszélyesebb, mint a koleszterinben gazdag zsíros étel. Emellett a sok cukrot használóknál függőség is kialakulhat, megemelkedik a vércukorszint, és olyan mellékhatások jelentkezhetnek, mint a fáradtság, a rosszkedv.

cukor

Az elhízás is sok esetben a cukornak köszönhető, nő az inzulintermelés, és ebben az esetben a zsírsejtek egyre több tápanyagot raktároznak el. A cukor ráadásul elősegíti az ízületi gyulladások kialakulását, és a rák kockázatát is növeli.

A jó hír az, hogy pár nap alatt meg lehet oldani azt, hogy csökkentsük a napi bevitt cukormennyiséget, főként a finomított cukrot kell étrendünkből kiiktatni, és pótolni más alapanyagokkal.

1. Fogyasszunk Omega 3 zsírsavakat

A szervezet meghálálja, ha a cukrozott ételek helyett fehérjékben és egészséges zsírokban, mint az Omega 3, gazdag étrendet választunk. Ezáltal a koleszterinszint is csökkenni fog, és hosszabb ideig fog tartani a jóllakottság érzése. Fogyasszunk rostokban gazdag táplálékot is

2. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt

A kenyér, a péksütemények, tészták helyett fogyasszunk tápanyagokban és vitaminokban gazdag salátákat. A rukkolát, vagy a kelkáposztát nagyon könnyű megemészteni, és még a méregtelenítésben is segítenek.

3. Savanyú ételek

A savanyított ételek azért hatásosak a cukorfogyasztás elleni küzdelemben, mert csillapítják az édes íz iránti vágyódást. Finom például a savanyú korai csípős káposzta, vagy az egyszerű házi savanyú káposzta.

4. Fekete csoki

A magas kakaótartalmú fekete csoki is nagyon finom, egészséges is, és nassolni is lehet, mert alig van benne cukor. Válasszunk olyant, amelynek 100 százalékos kakaótartalma van. Ez a csoki inkább keserű, mint édes.

5. Igyunk több vizet

A víz emeli a jóllakottság érzését, és hígítja a vért, és annak cukorszintjét is. Egyszóval tisztít, méregtelenít. Emellett pedig nagyon fontos szempont a vízivás annak, aki szabadulni szeretne a fölösleges kilóitól.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.