UtazásIde lesz érdemes ellátogatni 2014-ben

Ide lesz érdemes ellátogatni 2014-ben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Lonely Planet utazási magazin összeállította azoknak az országoknak és városoknak a listáját, ahová érdemes ellátogatni 2014-ben. A célpontválasztást természetesen meg is indokolták: az országok tekintetében a költséghatékonyság, valamint a relevancia dominált, míg a városokat különböző kulturális, gasztronómiai, történeti és egyéb turisztikai jellemzőjük alapján válogatták be.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Zsebkímélő célországok

Bulgária: még mindig hihetetlenül alulértékelt ország turisztikai szempontból. A hotelek, szállodák árai nagyon kedvezőek. Plovdivot és Várnát nem szabad kihagyni, nyáron meg az Aranypart kötelező jellegű.

Etiópia: az Afrika szarvánál található ország a kávé-különlegességei mellett a Tana-tó menti kolostorairól és a Kék-Nílus vízesésről is híres. Mindez a levegőből is megtekinthető, ugyanis a repülős kalandtúráik rendkívül olcsók.

Portugália: az egész család számára nagyon olcsó célpont. Lisszabonban nagyon ízletes a helyi konyha és elképesztően olcsó a tömegközlekedés. Az európai szörfösöknek pedig különösen ajánlott, hisz úgy tudnak hódolni kedvenc szenvedélyüknek, hogy nem kell messzire utazniuk.

Nicaragua: még mindig lehetséges napi húsz dollárért keresztül-kasul utazni az országban, viszont csak akkor próbáljunk meg a Corn-szigetekre is eljutni, ha van elég pénzünk, mivel búsás árat kérnek az oda-vissza útért.

Görög-szigetek: Görögország nehéz periódust tudhat maga mögött, és máig nem lábalt ki a gazdasági válságból. Ennek egyenes következménye, hogy az árak hatalmasat zuhantak és nem is emelik őket, hisz vissza akarják csábítani az elmaradozó turistákat. Ókori látványosságok + kevés turista – abszolút nyereség.

Az olasz csizma sarka: természetesen lehet Velencébe és az Amalfi-partra is menni, és sok pénzt ott hagyni, de miért, ha Puglia, Basalicata és Calabria is egyaránt pénztárcabarát választások. Finom ízek, csend és nyugalom vár ránk Dél-Olaszországban.

Fülöp-szigetek, Palawan-sziget: a hatalmas strandok és a lenyűgöző természetvédelmi területek kombinációja elérhető áron.

Fotó: Glen Edelson
Fotó: Glen Edelson

2014 városai

Fokváros, Dél-Afrika: Fokvárost azoknak ajánlják jövőre, akik a kulturális diverzitás és a természet közelsége mellett a dizájn szerelmesei is, hisz Dél-Afrika fővárosa 2014-ben a Világ Dizájnfővárosa címet is elnyerte.

Auckland, Új-Zéland: Új-Zéland legnagyobb és leggyorsabb ütemben növekedő városában kulináris igényeinket teljes mértékben kielégíthetjük, és akkor még nem is szóltunk az őrült tengerparti kilátásról.

Zürich, Svájc: három ok miatt érdemes a svájci várost választani. Itt lesz a 2014-es atlétika Európa Bajnokság, megújult éjszakai élet, és a hipszterek.

Vancouver, Kanada: ha túrázni, kerékpározni, vagy sízni támad kedve, Vancouver az ön városa, hisz a város vonzáskörzetében mindegyik szenvedélynek hódolhat. Ha ezek mellett még vásárolgatna, és mellette jókat enne is, szintén megteheti, hisz a kanadai városban lenyűgöző az erre vonatkozó kínálat.

Shanghaj, Kína: a turbó sebességgel fejlődő városban jövőre adják át a nagy sebességű metró vonalat, az egész hálózat pedig így a harmadik leghosszabbá válik a világon.Valamint szintén jövőre készül el a Shanghaj Tower, a legmagasabb kínai épület, és a világ második legmagasabb építménye.

Adelaide, Ausztrália: a gyakran figyelmen kívül hagyott városban nemrég fejeztek be egy több millió dolláros beruházást, amely során összekötötték a városközpontot az északabbra található történelmi városrésszel. Az új beruházások révén Adelaide készen áll arra, hogy minden eddiginél több turistának mutassa meg magát.

Riga, Lettország: Európa Kulturális Fővárosa lesz 2014-ban, így egész évben kulturális rendezvények fogadják az odalátogatót. Tökéletes választás ugyanakkor azok számára is, akik kulináris élvezeteiknek kívánnak hódolni.

Chicago, USA: jövőre lesz 100 éves a Wrigly Field torony.

Trinidad, Kuba: jövőre ünneplik a város megalapításának 500. évfordulóját. Gazdag építészeti és történeti örökséggel találkozhat az idelátogató.

Párizs, Franciaország: Párizs az a hely, ahová akár minden évben el lehetne látogatni, ám jövőre azért is érdemes, mert jelentősen módosítottak a belvárosi közlekedésen, így sokkal könnyebben lehet közlekedni, különösen a város legendás folyópartja mentén.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

2014 országai:

Malajzia: a kormánynak nagy tervei vannak 2014-ben. Ekkor kezdik el építeni Dél-Kelet Ázsia legnagyobb madárparkját, a Legolandet és a Hello Kitty Landet, ráadásul egy sor új szálloda és hotel is nyílik jövőre.

Belgium: jövőre lesz a századik évfordulója az első világháború kitörésének, és a négyéves rendezvénysorozatnak éppen Belgium lesz az egyik házigazdája.

Brazília: 2014-ben itt rendezik a világ legnagyobb futball-showját, a labdarúgó világbajnokságot. Természetesen e mellett a strandok és a lenyűgöző természeti adottságok egész évben vonzó célponttá teszik az országot.

Macedónia: úgy az ország, mint a főváros, Szkopje hatalmas megújulási projekten dolgozott, amelytől azt várják, hogy jelentősen megnövekedik a külföldi turistaforgalom.

Skócia: jövőre Glasgow ad otthon a 20. Nemzetközösségi Játékoknak, ráadásul 2014 a hazatérés éve, amely keretén belül arra ösztönzik a skót diaszpóra tagjait, hogy térjenek haza szülőföldjükre és ünnepeljék közösen a skót kultúrát és történelmet.

Seychelles-szigetek: régóta ismert és kedvelt turistacélpont, különösen a tehetősebb utazók körében. Jövőtél azonban több fapados légitársaság is járatot indít az országba, és a hotelek is olcsóbb ajánlatokkal várják az odalátogatókat.

Svédország: az ország többé már nem csak az ABBÁ-ról és az IKEÁ-ról híres. Stockholmban 8 Michelin-csillagos étterem található, ráadásul Svédország legnagyobb északi városa, Umea jövőre szintén Európa Kulturális Fővárosa lesz.

Mexikó: az ország örök célpontja a turistáknak, azonban a hotelek, szállodák, éttermek és strandok mellett számos egyéb látnivaló van az országban.

Malawi: ha a felkapott és folyton turistákkal teli kenyai, tanzániai és zambiai szafariparkok helyett olyan természetvédelmi területet szeretnénk látni, ahol nem nyüzsögnek a látogatók, akkor Malawi az ideális választás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek