KuriózumHollywood legendás színésze, Kirk Douglas: “Ha a dolgok rosszra fordulnak, ne feledd:...

Hollywood legendás színésze, Kirk Douglas: “Ha a dolgok rosszra fordulnak, ne feledd: ez még rosszabb is lehet!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az 1950-es években a hollywoodi western filmek sztárja, a legendás “Spartacus”, egy filmstúdió tulajdonosa és nem utolsó sorban a híres színész, Michael Douglas apja, Kirk Douglas eredeti nevén Issur Demsky egy migráns család gyereke volt.

Hollywood legendás színésze, Kirk Douglas: “Ha a dolgok rosszra fordulnak, ne feledd: ez még rosszabb is lehet!”

Mint sok bevándorlónak, neki is meg kellett küzdenie azért, hogy valamit elérjen az életben. Miután számos szakmát kipróbált és a haditengerészetnél teljesített szolgálatot a második világháború alatt, 30 éves korában, hollywoodi mércével mérve meglehetősen későn kezdett feltűnni a western filmek világában.

1991-ben Kirk Douglas helikoptere lezuhant, a két, mellette ülő fiatal meghalt, de a 74 éves színész túlélte, azonban súlyos gerincsérülést szenvedett, majd több éven keresztül rehabilitálták. Ez a tragédia az egész életét megváltoztatta, és elkezdte érdekelni a spirituális világ.

“Miért maradtam életben? Több mint 80 filmben szerepeltem, több könyvet is írtam. Úgy tűnik, befejeztem a munkámat, Isten engem kellett volna magához hívjon, és nem azokat a fiatalokat” – tűnődött a férfi.

Ezt követően egyre több megpróbáltatással szembesült az életében. 1996-ban a színész stroke-ot kapott, egyik oldala lebénult, nem tudott rendesen beszélni, károsodtak a motorikus funkciói és a hallása.

“Alig tudtam felkelni az ágyból, és kijutni a fürdőszobába. Mikor megláttam a sápadt arcom, és, hogy a nyálam kifolyik a számból, megrémültem. Már nem volt erőm harcolni az életért. Felkaptam egy megtöltött revolvert, és a számba tettem, de a rossz mozgáskoordináció miatt nem sikerült. Csak egy fogamat lőttem ki. Ekkor jöttem rá, hogy az életben soha nem szabad elveszíteni a humorérzéket” – mondta.

Az orvosok erőfeszítéseinek, és szeretteinek köszönhetően, na meg saját életigenlésének köszönhetően Kirk Douglas kezdett talpra állni. Egy logopédus segítségével újra megtanult beszélni, könyvei és filmjei igazi mentőövet jelentettek azok számára, akik szintén agyvérzésen estek át.

Valahányszor megszegte a közlekedési szabályokat, és megbüntették, Douglas egy csokor orchideát küldött a rendőrnek, aki rögzítette a számtábláját. Ismerősei csodálkozva kérdezték, hogy miért tette mindezt.

“Tudod, a rendőr nem tartja meg ezeket a virágokat, hanem egy csinos nőnek adja oda. Aki ilyen csokrot kap, az minden bizonnyal beleegyezik, hogy az estét a rendőrrel töltse. És természetesen aznap éjjel a zsaru sokkal többet költ, mint amennyit én be kell fizessek a bírságért. Így fogom megbosszulni…” – mondta a színész.

2020. február 5-én Kirk Douglas 103 éves korában hunyt el.

Álljon itt pár idézet a színésztől:

“Úgy gondolom, hogy az életben elért sikerek fele elsősorban abból származik, hogy megpróbáljuk kitalálni, mit is akarunk valójában csinálni. Akkor indulunk el az úton.”

“Ha rosszul alakulnak a dolgok, mindig emlékezz rá: ez még rosszabb is lehet.”

“Ne hidd azt, hogy már mindent elértél. Válaszd ki a következő célpontot, és lépj tovább.”

“Ne azért imádkozz, hogy Isten meggyógyítson, hanem, hogy megtanítsa azt, hogy hogyan segíthetsz magadon.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek