OtthonHogyan varázsolj relaxációs oázist a fürdőszobából?

Hogyan varázsolj relaxációs oázist a fürdőszobából?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha te is azon személyek közé tartozol, akik alíg várják, hogy hazaérjenek egy fárasztó munkanap után, és egy kád forró vízbe „meneküljenek”, akkor neked szólnak az alábbi javaslatok, amelyek segíségével még pihentetőbbé teheted a sziesztát.

Változtasd hát a fürdőd relaxációs oázissá, ahol teljes mértékben ellazulhatsz, anélkül, hogy egy vagyont költenél rá! Íme, mivel teheted jobbá a teret a fürdőben úgy, hogy az jobban megfeleljen az igényeidnek:

1. Kezdd azzal, hogy átfested a falakat egy kellemesebb színre! A látszat ellenére, a fehér, krém vagy halvány barna árnyalatok nem idéznek elő semmilyen relaxációs hatást. Viszont ha ezeket türkiz, narancs vagy sárga árnyalatokra váltod, máris más lesz odabent a hangulat!

2. Hívasd elő és kereteztesd be a kedvenc fényképedet! Majd akaszd a káddal szemben lévő falra! Sokkal vidámabb és kellemesebb látványt fog nyújtani számodra, mintha az üres falat néznéd, miközben áztatod magad.

Vagy válassz egy olyan képet, amely jókedvre derít, illetve amelynek látványa megnyugtat. Tippként, a szabadság alatti nyaraláson készült fotók közül megéri keresgélned, hiszen valahányszor rápillantasz majd, felidézi benned a szép emlékeket.

3. Hogy végképp elmerülj a nyugalomban, hallgasd a kedvenc zeneszámaid, miközben a kádban pihensz. Összeállíthatsz egy külön listát azokkal a dalokkal, amelyek segítenek az ellazulásban. És ha olyan távirányítója is van a lejátszódnak, amely messzebbről is veszi a jelet, ne habozz magaddal vinni a relaxálás világába!

4. Szerezz be egy vizipárnát, amelyet a hátadhoz tehetsz, mialatt a kádban fekszel. Ezzel még kényelmesebbé teheted a fürdőkádban való heverést. Már csak arra kell vigyáznod, hogy el ne bóbiskolj!

5. Amennyiben úgy gondolod, a fürdőszobád egyhangú és hiányzik belőle a fantázia, dobd fel egy dekorációs jellegű, de mégis hasznos polc-rendszerrel, amelyen elhelyezheted a kedvenc dísztárgyaid, esetleg kozmetikumaid. A kád közelébe tedd, hogy ha szükséges, elérhesd a rajta lévő dolgokat. Ugyanakkor, a tükör keretét is lecserélheted egy különlegesebbre, mint például egy elegáns fa-rámára vagy furnérból készült keretre.

6. Töltsd fel a tartalékaid illóolajokkal, illatos növényekkel, habfürdővel, fürdősókkal. Az aromaterápiás termékek ugyanis fokozzák a kikapcsolódást és a megnyugvás értését, segítenek ellazulni és jobb kedvre deríteni.

7. Helyettesítsd az izzót néhány illatos gyertyával, amelyet a kád körül helyezz el! Nemcsak a hangulatod javítja, hanem valósággal elcsábít az illatával, és feltölt energiával a következő munkanapra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek