KuriózumHogy jól induljon a napod, 3 fontos lépés, amit mindenképp meg kell...

Hogy jól induljon a napod, 3 fontos lépés, amit mindenképp meg kell tenned!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Amikor reggel kinyitod a szemed, gondolj arra, hogy milyen különleges ajándékban van részed, hogy élsz, hogy lélegzel, hogy boldog lehetsz, és szerethetsz. Biztosan te is sokszor dühöngtél már azon, hogy nincs elég időd és energiád megcsinálni azt, amit egy nap elterveztél. Estére ideges voltál, fáradt, és teljesen lemerültél.

Indítsd a napod az alábbi “szertartással”, és meglátod, többé nem fogod úgy érezni magad este, mint egy mosogatószivacs. Három nagyon fontos dologra kell koncentrálnod, még mielőtt beállnál a mindennapi mókuskerékbe.

Változtasd meg az életed:

1. Spirituális szempontból

Kezd a napot mély légzéssel és meditációval. Miközben ezeket a gyakorlatokat végzed, választ kaphatsz néhány fontos kérdésre. Ha sikerül ellazulnod, és befele figyelned, akkor könnyen ki tudod alakítani a belső békédet, azt a stabilitást, amelyre mindannyiunknak szüksége van a hétköznapi káoszban.

Ezáltal sokkal összeszedettebb és kiegyensúlyozottabb leszel a nap folyamán. Ha viszont bármikor úgy érzed, hogy kezdenéd elveszíteni a belső békéd, csak lélegezz mélyeket.

2. Intellektuális szempontból

A meditációs és relaxációs gyakorlatok után, következhet a naplóírás. Elég, ha 5-10 percet rászánsz reggelente, ilyenkor letisztázod a gondolataid, körvonalazódik fejedben a nap, és megszabadulsz a feleslegesen nyomasztó érzésektől.

Ne felejtsd el, írj le három olyan dolgot, amiért hálás lehetsz! Nem kell semmi nagyra gondolnod, akár a kis házi kedvenced lélegzetéért is hálás lehetsz. Minden nap más és más dolgokért lehetsz hálás, így fogsz rájönni, hogy a életed mennyire színes, és tele van jó dolgokkal.

Vedd számba a céljaidat is, hogy mit szeretnél elérni a nap folyamán. Soha ne írj felesleges információkat, ne hagyd, hogy az agyad a negatív dolgokra koncentráljon.

3. Fizikai szempontból

Indítsd lendületesen a napot, végezz nyújtásokat, bemelegítő gyakorlatokat, ébreszd fel a tested. Csupán 5-10 perc reggeli torna is elegendő ahhoz, hogy élettel teli és energikus legyél.

Ez a reggeli rutin nem tart többet egy óránál, és mégis teljes mértékben megváltoztatja az egész napodat! Légy kedves, pozitív, fitt és energikus!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek