KuriózumHíres román orvos: az optimista embereknek erősebb az immunrendszere, és kevésbé fenyegeti...

Híres román orvos: az optimista embereknek erősebb az immunrendszere, és kevésbé fenyegeti őket a depresszió!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Leon Danaila professzor nemrég egy interjúban arról beszélt, hogy milyen nagy hatással van a szervezet gyógyulására a pozitív gondolkodásnak, hiszen a gondolatok erejével akár az immunrendszert is erősebbé lehet tenni.

Danaila professzor úgy véli: “az empátia, a hála, a pozitív gondolkodás erősítése olyan erő és lehetőség, amelyet minden ember képes alkalmazni, amellyel jobbá teheti a saját és közössége életét”

Vannak olyan képességű emberek, akik kihasználják elméjük ezen erejét. Ilyen volt Hitler is, aki annyira meggyőzően tudott beszélni, viselkedni, hogy emberek millió követték a parancsait, természetesen a rossz irányba.

Ilyen eset az is, ha egy hívő beteg embert meglátogat egy pap, aki az Úr áldását kéri, és mivel a beteg elhiszi, hogy Isten segít rajta, a szervezetében beindulhat a regenerálódási folyamat. Éppen ebből adódóan azt következik, hogy az optimista, erős hitű emberek immunrendszere stabilabb, hatékonyabb, így őket kevésbé fenyegetik a betegségek, valamit a depresszió”.

Danaila professzor, akadémikus élete során 40 ezer agyműtétet végzett el, és 54 könyvet írt az idegsebészet témájában.

Arra kérdésre, hogy mit tehetünk azért, hogy megőrizzük agyunk egészségét, Danaila professzor így válaszolt: “Törekedni kell az egyensúlyra, ami azt jelenti, hogy táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, a pihenés és mozgás is kerüljön harmóniába, és dolgoztassuk meg az agyunkat, erősítsük meg a pozitív gondolatainkat”.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek