KuriózumHihetetlen ritka a Szuper-iker jelenség: már terhes volt az anyuka, amikor ismét...

Hihetetlen ritka a Szuper-iker jelenség: már terhes volt az anyuka, amikor ismét megfogant!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A vizsgálaton alig tudta leleplezni a meglepődöttségét a szonográfus szakember, szinte felkiáltott, amikor meglátta a felvételt. “Tudod, hogy ikreket vársz?” – kérdezte meglepődötten az anyát.

Rebecca eddig úgy tudta, hogy egyetlen gyerekkel várandós, és az is igen nagy meglepetés volt számukra, hiszen párja Rhys Weaverrel termékenységi problémákkal küzdött. Amikor öt héttel korábban megtudták, hogy gyerekük lesz, hihetetlenül boldogok voltak. A 12 hetes vizsgálaton azonban egy még jobb dologgal szembesültek: az első baba után néhány héttel egy második is megfogant.

“Kezdetben aggódtunk, hiszen a második magzat sokkal kisebb volt, mint az első” – magyarázta Rebecca szülészorvosa, David Walker. Ez a jelenség annyira ritka, hogy a szakember 25 éves gyakorlata során még nem találkozott ilyennel, éppen ezért számtalan ultrahangfelvételt készített, mielőtt bejelentette a nagy hírt.

“Miután egy nő teherbe esik, a teste egy kis szünetet tart, már, ami a fogantatást illeti. De valahogy itt mégis megtörtént a második megtermékenyülés is, akkor, amikor az ovuláció állítólag le kellett volna álljon” – mondta a szakember, aki feltételezi, hogy megtörténhet, hogy Robert termékenységi gyógyszerei is szerepet játszottak a dologban. Viszont erre nincs egyértelmű bizonyíték.

Az orvosok fokozott figyelemmel követték Rebecca állapotát, akárcsak általában az ikerterhességeket, főleg, ha az anya a 30-as évei végén jár. Fontos volt nyomon követni, hogy Rosalie, a fiatalabbik baba képes lesz-e megfelelő ütemben fejlődni a túléléshez.

A kis Noah és Rosalie végül egy napon született, tehát gyakorlatilag ikrekként emlegetik őket, de mégis a fogantatásuk közötti három hét következtében méretkülönbség alakult ki. A születés után Rosalie még 9 napig kórházban volt, de később ő is behozta a lemaradást.

Annak ellenére, hogy nem egyszerre fogantak, tagadhatatlanul ikrek, hiszen végül is majdnem 9 hónapot töltöttek együtt az anyaméhben.

“Amikor egymás mellé fektetjük őket a játszószőnyegre, egymásra néznek, kinyújtják a kezüket, és megérintik egymást, annyira aranyosan gügyögnek egymásnak” – mesélte a büszke anyuka.

Az emberi test valójában hihetetlen csodákra képes, és minderre bizonyíték Rebecca és Roberts története is!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek