KuriózumHatalmas robbanás történt a tömbházlakásban: a pusztítás hatalmas lyukat ütött a lakás...

Hatalmas robbanás történt a tömbházlakásban: a pusztítás hatalmas lyukat ütött a lakás falán

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Hatalmas robbanás történt egy romániai kisváros egyik negyedében. Egy tömbházlakás teljesen lakhatatlanná vált, miután a felgyülemlett gáz felrobbant a lakásban.

A robbanás során öt ember megsérült, 16 lakásban és 22 autóban keletkezett kár, két lépcsőházat evakuálni kellett. A sérülteket kórházba szállították, miután a helyszínre három tűzoltóautó, három mentőautó szállt ki.

“Nagyon nagy a pusztítás és az anyagi kár” – mondta a tűzoltók szóvivője.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Az eset Szucsáván történt, amikor az egyik tömbház lakásában gáz szivárgott. A robbanás a hálószobában történt, amikor a tulajdonos felkapcsolta a villanyt. Paradox módon a központi fűtés és a kályha a lakás erkélyén volt elhelyezve, nem pedig a hálószobában.

Egyelőre nem tudni, hogy a gázfelhalmozódás a központi fűtési rendszer vagy a tűzhely hibájából, illetve helytelen működéséből adódott-e. Ezeket a kérdéseket egy szakértői véleményt követően tisztázzák.

Fotó: Facebook

A robbanás tizenhat lakást érintett. Öt embert kórházba szállítottak. Ők a baleset helyszínéül szolgáló lakás tulajdonosai, egy 60 év körüli férfi, aki testének 80%-án égési sérüléseket szenvedett, és a felesége, akinek a hasán és az arcán égési sérülések keletkeztek. A férfit a robbanás a háztömb második emeletéről dobta ki.

Egy másik nő medencecsonttörést szenvedett, miután a mennyezet ráesett, de nem szorult kórházi kezelésre. Két másik áldozat órákkal a robbanás után különböző sérülésekkel került kórházba, de nem maradtak kórházban.

A robbanás egyszerűen lyukat ütött a tömbház falán, és valószínűleg károsította az épület szerkezeti szilárdságát is. Az épületről nagy vakolatdarabok hullottak le, és megrongáltak 22, a háztömb körül parkoló autót.

Fotó: Facebook

Szucsáva polgármestere, Ion Lungu elmondta, hogy az önkormányzat kezdetben a fedél nélkül maradt családok számára szállodai szobákat fog fizetni, amíg nem találnak más megoldást a lakhatásra, később pedig pénzügyi támogatást nyújt a lakások újjáépítéséhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek