KuriózumHatalmas bálnára bukkantak az Amazonas-i esőerdő kellős közepén

Hatalmas bálnára bukkantak az Amazonas-i esőerdő kellős közepén

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A tudósok még a mai nem sem tudták megfejteni az olykor bekövetkező bálnák, delfinek, cetfélék tömeges partravetődésének okát. Sokszor ilyenkor az az érzés keletkezik az emberekben, hogy ezek a tengeri emlősök tömeges öngyilkosságot követnek el.

Azonban különös esetre bukkantak természetvédelmi szakemberek a brazil Amazonas menti esőerdőben, ahol egy hosszúszárnyú bálna teteme hevert a dzsungel kellős közepén.

A The Independent lap szerint az óriás tengeri emlőst a folyó torkolatvidékének Marajo szigetén találták meg, ahová egy vihar miatt sodródhatott ki, és olyan sekély területre került, ahonnan már nem tudott visszajutni az óceánba.

A szakemberek a madarak jelenlétéből figyeltek fel a bálnára, hiszen a szárnyasok ellepték a tetemet, nagyokat falatozva az élettelen testből.

“Még nem tudjuk, hogy miként került a szigetre a bálna, de úgy sejtjük, hogy túl közel került a sekély vízhez, és az áramlat még jobban kisodorta a part felé, ahonnan már nem tudott visszajutni a mélyebb vízbe” – mondta Renata Emin egy természetvédelmi projekt vezetője.

A szakértők úgy vélik, hogy egyébként a 10 tonnás bálna egy borjú, és akkor szakadhatott el az anyjától, amikor hosszú, déli útjukra indultak. Várhatóan a hatóságok nem mozdítják el a tetemet, a természet gondjaira bízzák a lebomlási folyamatot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek