UtazásHat kolosszális szobor, amiről még nem tudtál!

Hat kolosszális szobor, amiről még nem tudtál!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Anya Anyaföld, Kiev

Ukrajna fővárosában, Kievben található a 40 éve épült, hatalmas szobor, amit épülése idején a világ legmagasabb szobraként tartották számon, 102 méter magas, 530 tonnás méreteivel. Magasabb, mint a New York-i Szabadság Szobor. Csupán a kardja 16 méter hosszú és 9 tonnát nyom, bal kezében tartott pajzsa pedig 13 méter és 8 tonna, amit a Szojvetunió címere díszít.

Murudeshwara Shíva szobra

Shíva istenségnek tiszteleg az a szobor, melyet Bhatkal Taluk tengerparti városában építettek, Indiában. Ezt a Shíva szobrot tartják számon a világ legmagasabb (37 méter) szobraként, melyet 2 éve építettek az Arab-tenger partján.

A Kán szobra

Mongóliában, Ulan Bator-tól 54 km-re magasodik a híres, és mai napig nagy tiszteletnek örvendő hadvezér, Dzsingisz kán szobra, amely 10 méter magas lovát nyergeli, és rozsdamentes acéllal van borítva. Nagyjából 4 millió dollárba került a megépítése, és valószínűleg évszázadokig fogja még emelni a kán tekintélyét.

A Nagy Buddha, Ling Shan

88 méter magas, teljes egészében bronzból készült, és 700 tonnát nyom. Sakyamuni városától nem messze található a világ legnagyobb Buddha szobra, amely érdekessége, hogy nem derűs ülő helyzetben van ábrázolva, hanem két lábon áll. Ez egy igencsak ritka ábrázolása Buddhának.

Gundam szobor, Tokió

Japánban a mechanikus anime rajzfilmek megjelenésének 30-ik évfordulójára egy hatalmas transzformer szoborral emlékeztek, melyet Tokió egyik parkjában emeltek.

Buddha, Wat Muang

Tájföld Thong tartományának Wat Muang kolostora mellett építették a 92 m-es, 63 m széles Buddha szobrát, melyet 1990-ben kezdtek építeni, és 2008-ban fejeztek be. A Buddha szobrok világszerte jellegzetesen monumentálisak.

Fotók: uphaa.com

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek