Trükkök a kánikulai éjszakákra, azaz, hogyan hűsöljünk légkondicionáló hiányában?!

A nyári kánikula éjszakái olykor nagyon kimerítőek tudnak lenni azok számára, aki nem rendelkeznek légkondicionáló berendezéssel. Ilyenkor aztán nem tudjuk kipihenni magunkat, mely rányomja bélyegét a következő napi munka minőségére is. Ezt azonban lehet orvosolni néhány leleményes és pénztárca kímélő trükkel!

Válasszunk pamutból készült hálóköntöst!

Törekedjünk ezek közül is a világos szín választására, ez ugyanis tisztaság érzetet biztosít számunkra a szakemberek szerint.

Fagyasztóba a hálóköntössel

Lefekvés előtt tegyük egy szatyorba a hálóköntösünket és helyezzük legalább 30 percre a fagyasztóba! Ez a trükk is hozzájárul, hogy kissé lehűthessük magunkat.

Egyiptomi módszer

Használjuk az egyiptomi módszert, azaz nedvesítsünk be egy törülközőt, vagy adott esetben a hálóköntösünket. Ebben az esetben tegyünk egy védőfóliát az ágyneműre, hogy ne legyen vizes a matrac.

Jól bevált módszer

Helyezzünk egy jégkockával teli edényt a ventilátor elé, és ezzel hűvösebb és nedvesebb légkört varázsolhatunk a szobánkba.

Kényeztesd a bőröd

Helyezzünk jeges pakolást a testünk különböző részeire, mint amilyen a nyakunk, a könyökünk, a lábaink vagy a térdünk.

A vízről se feledkezz meg

Fogyasszunk folyadékot lefekvés előtt. Igyunk meg egy pohár tiszta vizet elalvás előtt, ugyanis az éjszakai izzadás könnyen kiszáradáshoz vezethet.

Húzz ki mindent a konnektorból

Szüntessük meg a nem használandó elektromos eszközök árammal való ellátását! Ezzel a módszerrel nem csak az általuk kibocsátott hő mennyiségét minimalizáljuk, hanem még energiát is spórolunk önmagunk számára.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.