KuriózumHa úgy gondolod, hogy már mindent hallottál, ezek a történetek meggyőznek az...

Ha úgy gondolod, hogy már mindent hallottál, ezek a történetek meggyőznek az ellenkezőjéről

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az élet sokszor teljesen kiszámíthatatlan! Lehetetlennek tűnő dolgok is sikerülhetnek!

Megkaphatsz-e egy munkát akkor is, ha csak kíváncsiságból jelentkeztél az állásinterjúra? Tudsz-e megbeszélést tartani külföldieknek, ha egyáltalán nem beszéled az anyanyelvüket? A válasz, igen! Ha nem hiszed, olvasd el az alábbi történeteket!

Az élet kiszámíthatatlan, de számos érdekes meglepetést tartogat!

„Volt egy egyszerű brossom, semmi különös. Egyszer a metrón a mellettem ülő idős hölgy arra kért, adjam el neki. Visszautasítottam, hiszen kötődtem ehhez a brosshoz. Megadta a telefonszámát, hogy ha meggondolnám magam, hívjam fel. Kíváncsiságból felhívtam, és kiderült, hogy a bross az édesanyjáé volt, ezelőtt 60 évvel adta el, hogy ételt tudjon vásárolni a családjának. Néhány régi családi képet is mutatott, amin ott volt a bross. Visszaadtam neki, anélkül, hogy pénzt fogadtam volna el érte.”

„Úgy döntöttem, hogy elültetek egy avokádó magot. A hegyesebb felével felfelé vízbe állítottam, majd vártam, hogy megrepedjen, és megjelenjen rajta a kis hajtás. A férjemnek megtiltottam, hogy hozzáérjen, de még rá sem szabadott nézzen, annyira óvtam az új élet érkezését. A férjem épp munkában volt, amikor láttam, hogy megrepedt a kis burok, és kibújik belőle a hajtás. Gyorsan írtam neki egy üzenetet, hogy “megrepedt a mag”. Erre ő azt válaszolta “nem én voltam, rá se néztem.”

„Az önéletrajzomba azt írtam, hogy tudok csehül, gondoltam, úgyse beszéli senki, és nem fogják ellenőrizni. Egy év múlva, mikor már elfelejtettem, hogy mit lódítottam, a főnököm behívott, hogy holnap a cseh kirendeltséggel én kell levezessem a tárgyalást, ha már úgyis beszélem a nyelvüket.”

„Egy srác odajött hozzám az utcán, és tört angollal arra kért, mutassam meg neki, merre van a múzeum. Elmagyaráztam, erre ő azt mondta Németországból van. Az egyetemen évekig németet tanultam, gondoltam, itt az ideje, egy kis gyakorlásnak. Elkezdtem németül beszélni, erre ő rám néz, és azt mondja tökéletes angol nyelvtannal és szókinccsel: Ó, bocsánat, tévedtem.”

„Apám egy elég szigorú, érzelemmentes ember. Egyik nap együtt mentünk autóval valahová, amikor felfedeztem az érzelmesebb oldalát is. Állandóan galambok szálltak az úttestre, egyszer csak megállt, lehúzta az ablakot, és kiszólt: “Menj arrébb, nem akarlak elütni.”

„Szakítottam a párommal, és nagyon feszült voltam, ezért vettem magamnak egy vaníliás turmixot. Kissé csodálkoztam, hogy miért zöld színű, de nagyon finom volt. Kicsit csodálkoztam utána, hogy miért bámul mindenki a metrón, méghozzá furán. Mikor hazamentem, akkor láttam, hogy olyan színű volt a szám, mintha megcsókolt volna egy nagyon zöld béka.”

„A férjem hónapokig kereste a munkát kétségbeesve, de sehol sem talált a végzettségének megfelelő állást. Egyet gondolt, és leadta az önéletrajzát egy nagy gázhálózati céghez, bár nem volt tapasztalata ezen a területen. Műszaki szakképesítéssel rendelkezett. Nagyon csodálkoztunk, amikor felvették, még mindig nem értjük, hogy hogyan sikerült, de aznap kinyílt egy ajtó a gazdag és boldog élet felé.”

„24 éves voltam, amikor egy kemény veszekedés után a férjemmel, a parkba menekültem. Magamba roskadva ültem és szomorkodtam. Egyszer csak odajött hozzám egy férfi, leült, megfogta a kezem, azt mondta én vagyok a legszebb nő a világon, és arcon csókolt. Majd visszament az anyjához. Köszönöm a 3 éves Jamesnek, soha nem fogom elfelejteni.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek