Számtalan szakvélemény, vagy tapasztalaton alapuló magánvélemény található az interneten, könyvekben, kiadványokban arról, hogy melyek azok a dolgok, érzések, viselkedési minták, amelyek meghatároznak egy jól működő házasságot.

Most a nők számára adunk 8 olyan tanácsot, amelyet érdemes lenne megfogadniuk, ha kiegyensúlyozott párkapcsolatban, házasságban szeretnének élni.

1. Ne várd el, hogy a pasid/férjed kitalálja a gondolataidat

A férfiak gondolkodásmódja másként működik, mint a nőké, racionálisabban, logikusabban gondolkodnak, ezért ha nem mondod el konkrétan a gondjaidat, érzelmeidet, nem fogják tudni, hogy min mész keresztül.

2. Ne manipuláld a párodat

Egy kapcsolatban mindkét félnek őszintének, egyenesnek kell lennie, különben kisiklanak a dolgok, és oda lesz a bizalom, ami mindennek véget vethet.

3. Minden kis dologért nem éri meg panaszkodni

Ha nehéz helyzetben is vagy, próbáld tartani magad, mert ha mindig panaszkodsz, akkor azzal nem csak a párodat, férjedet kedvetleníted el, hanem önmagadban is negatív energiákat ébresztesz. A hangoskodást, veszekedést is próbáld elkerülni.

4. Ne beszélj sokat az előző pasidról a jelenlegi párodnak

Ez egyszerűen modortalanság, tapintatlanság, főként akkor, ha összehasonlítod a jelenlegi férjedet az ex-férjeddel/pasiddal. Ne tégy ilyen ostobaságot.

5. Ne az anyja légy a férjednek, hanem a felesége

A nők többségében benne van az anyai ösztön, a gondoskodás, babusgatás iránti késztetés, de ezt ne a férjeden éld ki, mert az nem tesz jót a házasságodnak.

6. Nem minden esetben a férfinak kell bocsánatot kérni

Egy kapcsolatban bármelyik fél követhet el hibákat, sértheti meg a párját, ezért neked is fel kell ismerned, ha megbántottad a párodat, és tudnod kell bocsánatot kérni is.

7. Ne hasonlítsd össze a házasságotokat másokéval

Ez nem verseny, hanem az életedről, a boldogságodról van szó. Inkább figyelj oda az érzéseidre, a párod érzéseire, vágyaira, mert ez a legfontosabb, nem pedig az, hogy a szomszéd pár mikor és hol nyaral.

8. A párod legyen mindig a legfontosabb személy az életedben

A párod/férjed az az ember, akiben meg kell bíznod, mert vele fogod leélni az életed. Ezért a legfontosabb, hogy kialakítsd vele a kölcsönös bizalmat, őszinte viszonyt, hiszen bármi is lesz, rá mindig számíthatsz.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.