KuriózumHa megpróbálod siettetni a dolgokat, az Univerzum akadályokat teremt válaszul

Ha megpróbálod siettetni a dolgokat, az Univerzum akadályokat teremt válaszul

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természet mindig követi a megszabott tervet. A testünk meggyógyul, ha nem avatkozunk bele a természetes folyamatba. Ugyanez igaz az életre is…

Soha ne add fel, bármi történjen is – mondja a népszerű mondás. Másrészről viszont azt mondogatják nekünk folyton, hogy a jó dolgok akkor történnek meg, ha felhagyunk a görcsös próbálkozással, hogy bevonzzunk valamit, ami nem illik hozzánk.

Ha megpróbálod magadra kényszeríteni a boldogságot, valójában eltolod azt magadtól. Ha nem akarod erőltetni a folyamatot, a boldogság megtalál téged. Az, amit az életben próbálsz kieszközölni, valójában nem az „A” terv. Ez a „B” terv, amelyet akkor választottál, amikor belefáradtál a várakozásba, hogy valami önmagától megtörténjen, úgy is mondhatnánk, isteni beavatkozásra.

Egyszerű példával élve: ha ökölbe szorítod a kezedet, a homok csak gyorsabban pereg a kezed közül. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet irányítani, de olyan eredményre vezethetnek, amelyről még csak nem is álmodtál.

Ha megpróbálsz egyáltalán nem gondolni valamire (például egy fehér elefántra), akkor minden gondolatod éppen ekörül forog majd. Minél inkább megpróbálsz elkerülni valamit, annál inkább vonzod azt a dolgot.

Az emberek általában nem akarják az élet sikereit a véletlen egybeeséseknek, a sorsnak vagy bizonyos körülményeknek tulajdonítani, mivel messze nem ezek az egyetlen meghatározó tényezők. Azonban, ha egyáltalán nem ismerjük fel ezek jelentőségét, azt jelenti, hogy nem látjuk át teljesen a helyzetet.

A siker több, mint kitartó munka eredménye. Valóban, a legtöbb ember keményen dolgozik. De munkájuk eredménye teljesen más lesz, mivel energiájukat különböző dolgokra fordítják. A munka csak akkor válik nehézzé, ha rákényszerítjük magunkat, ha olyan dolgokkal törődünk, amelyek egyáltalán nem érdekelnek bennünket.

Amikor valaki azzal foglalkozik, amit szeret, ami érdekli, akkor azonnal elindul a fejlődés. Ha ebbe fektetünk munkát, és azonnali pozitív eredményt érünk el, akkor energiatartalékunk gyorsan helyreáll.

Ha látjuk munkánk eredményét, és hiszünk benne, akkor sokkal szervezettebbek leszünk. Ezért feltételezik azt egyesek, hogy azokat a dolgokat érjük el, amelyeket a leginkább szeretnénk.

A „flow”, az „áramlás” valójában a maximális termékenység állapota, amikor elveszítjük az időérzékünket, és vakon összpontosítunk a feladatra. Gyakran ilyen módon érhetjük el a legjobb eredményeket az életben. És azok, akik képesek fenntartani ezt a ritmust, folyamatosan élvezhetik a hihetetlen sikert. De ha túlságosan görcsösen próbálkozol, soha nem kerülsz ebbe az állapotba.

Ez a törvény megmagyarázza sok más természeti törvény működési elvét, és néha erősebb, mint mi vagyunk, mi pedig elkeseredetten próbáljuk megérteni, és a magunk hasznára fordítani.

A természet mindig követi a megszabott tervet. A testünk meggyógyul, ha nem avatkozunk bele a természetes folyamatba.

A siker bennünk veszi kezdetét. Érdeklődésünk, képességeink, hobbijaink, sebeink, sérelmeink, elégedetlenségeink, álmaink nem véletlenek. Ezek a dolgok mind keresztezik egymást, és ami a metszőpontban áll, azt hívjuk hivatásnak, amely mindenki számára egyedülálló.

Semmit sem kell siettetni. Nem kell megküzdened ezért. Egyszerűen nyisd meg magad a siker előtt, és – mintha homokot tartanál a kezedben – tanuld meg elengedni magad.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek