Kuriózum"Ha boldog életet akarsz, először tanulj meg együtt élni a boldogtalansággal!”

„Ha boldog életet akarsz, először tanulj meg együtt élni a boldogtalansággal!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

„Ma tégy mindent úgy, ahogyan mások, hogy holnap úgy tudj majd élni, ahogyan mások nem!” – Zig Ziglar.

Szenvedéseink gyökere, életünk bármely területén nem más, mint az igazság iránti ellenállásunk. Mert sokszor képtelenek vagyunk elfogadni a valóságot, melyek nem egyeznek a mi elképzeléseinkkel. De mégis igyekeznünk kell elfogadni és megérteni ezeket, mert ezek a „leckék” tanítanak meg bennünket arra, hogy fontos döntéseket hozzunk, hogy megváltoztassuk életünket, hogy fejlődhessünk, és hogy megtaláljuk a pislákoló fény az alagút végén egy-egy nehéz élethelyzetben.

Nézzük, melyik az a 7 fontos és nehéz „lecke”, mely hozzásegít bennünket a boldoguláshoz!

1. A boldogság nem egy kapcsolatból, egy nyaralásból, egy munkahelyből vagy a pénzből áll. A boldogság abból adódik, ahogyan gondolkodunk, és ahogyan teszünk nap, mint nap.

2. Ha boldog életet akarsz, először tanulj meg együtt élni a boldogtalansággal.

3. Bármennyire keményen dolgozol is, nem kaphatsz meg mindent az élettől.

4. A fantáziád a legnagyobb ellenségeddé is válhat, ha nem vagy képes határt szabni számára.

5. Az élet nem tart örökké.

6. Nem mindenki megbízható személy, akiben te megbíztál. Sokszor jobb lenne számodra bizonyos meglévő kapcsolatok nélkül.

7. Sokszor nehéz az igazság kiderítése, de talán még nehezebb az előle való menekülés.

És még néhány jó tanács:

Próbálj meg jónak lenni egy olyan világban, mely minden mozdulatodat szeretné befolyásolni. Igyekezz járatlan utakon haladni, mert azok sokkal több elégtételt tartogathatnak a számodra. Tegyél többet annál, hogy csak létezel. Az idő ugyanis gyorsan telik, ezért igyekezz örülni minden egyes pillanatnak! Minden nap próbáld meg felfedezni önmagad, hogy ki is vagy valójában. Mindannyian létezünk! A kérdés csak az, hogy te valóban élsz-e? Két fontos dolog van az életben: a hit és a tanulás képessége.

A tanulás és a kísérletezés nagyon fontos. Igyekezz nyitott maradni az új dolgok irányában, és néha ne essen nehezedre kilépni a saját komfort zónádból. Így jó esélyed lehet a fejlődésre, és növelheted saját erődben vetett hitedet is.

A hit szintén fontos eleme életednek, higgyél önmagadban, a sikereidben, és a megérzéseidben, valahányszor válaszút előtt állsz. Higgy abban, hogy az út végén minden kérdésedre megtalálod a választ. Higgyél a saját sorsodban és abban, hogy minden jót megérdemelsz az élettől. Hidd el, hogy előbb utóbb megtalálhatod a boldogságot.

Azt azonban soha ne feledd, hogy minden mulandó. Egyik percben úgy tűnhet, hogy mindened megvan a boldogsághoz, de ez nem állandó állapot, Ahogyan a jó, úgy a rossz dolgok is elmúlnak. De van néhány állandó dolog az életünkben, mely soha nem múlik: a vágy, hogy szép életünk legyen, a jóság, a remény, a hit, az álmok, és a szerelem. Mert addig soha nem leszünk szegények, ameddig a szívünk tele lesz szeretettel.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek