Ha az alábbi kérdésekre „igen” a válaszod, akkor te egy sikeres ember vagy!

Ha minduntalan másokhoz hasonlítjuk önmagunkat, az nem tesz jót önbecsülésünknek, hiszen bármennyire is sikeresek vagyunk, mindig van olyan személy, aki adott esetben felülmúlhat bennünket.  Ezért hagyjuk az összehasonlítást és válaszoljunk őszintén az alábbi kérdésekre!

1. Van igazi barátod?

Ez a fajta kapcsolat ugyanis egyre ritkább a mai világban. Hiszen egyre ritkábban vagyunk képesek életünk problémáit őszintén feltárni valaki előtt. Ha mégis rendelkezünk ilyen barátokkal, akkor boldogak lehetünk, ugyanis ezek pozitív hatást gyakorolnak életünkre.

2. Megválogathatom az engem körülvevő embereket?

Néha elviselhetetlen kollégákkal, bosszantó kliensekkel, arrogáns és egoista emberekkel vagyunk kénytelenek együtt lenni nap mint nap. A sikeres emberek azonban önmagukhoz hasonló személyeket vonzanak be, aki ugyanolyan őszinték, elkötelezettek és jó szándékúak, mint saját személyük.

3. Keresel annyit, hogy pozitívan befolyásold saját életed?

Sokan ugyanis csak a létfenntartáshoz elegendőt keresik meg munkájukkal. Van olyan, akinek választania kell az élelem vagy a gyógyszer megvásárlása között. Ha viszont elegendőt keresünk munkánkkal, akkor ezt a pénzt, olyan dolgokba fektethetjük, ami a javunkat, az előre haladásunkat, a fejlődésünket szolgálja.

4. Képesek vagyunk a kudarc elfogadására?

A kudarc általában egy jó alkalom, hogy újat tanulhassunk önmagunkról, hogy jobbakká válhassunk. Az élet tele van kihívásokkal, nehézségekkel, de ha kitartóan haladunk előre, előbb utóbb győzedelmeskedhetünk.

5. Rászorulok más emberek segítségére?

A sikeres ember ritkán szorul mások segítségére, viszont mindig készen áll arra, hogy Ő maga nyújtson segítséget, ha szükség van rá.

6. Szükségem van a körülöttem lévők elismerésére?

Ha sikeresek vagyunk, nincs szükség az állandó elismerésre, hiszen tevékenységünk önmagában elégtétellel tölt el bennünket.

7. Vannak-e céljaim?

Minden sikeres ember meghatározott célokkal rendelkezik, melyekért aztán képes mindent megtenni.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.