KuriózumHa a személy, akivel randizol, a következő 10 dologról kezd beszélni, azonnal...

Ha a személy, akivel randizol, a következő 10 dologról kezd beszélni, azonnal menekülj!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ismerkedés első szakasza izgalmas időszak lehet, de megvannak a maga buktatói is. Előfordulhat például, hogy olyan dolgokat tudunk meg a másikról, amik nem feltétlenül előnyösek, sőt, akár egy egészségtelen kapcsolat előjelei is lehetnek.

Mindannyian megérdemeljük, hogy boldog és egészséges kapcsolatban éljünk. Ezért fontos, hogy tudjuk, mikor kell búcsút venni valakitől. Ha a személy, akivel randizol, a következő 10 dologról kezd beszélni, az figyelmeztető jel lehet, hogy meghátrálj.

1. Ha irányítani próbál téged

Amikor a másik fél szabályokat és elvárásokat támaszt, az egyértelmű figyelmeztető jel. Ha elkezd beleszólni abba, hogy öltözködj, kivel találkozz, sőt, akár a napi rutinodba is beleszól, az egyértelműen az irányító viselkedés jele.

A kapcsolatok kölcsönös tiszteletre és szabadságra épülnek, és senki sem érdemli azt, hogy a párja megpróbálja irányítani az életét. Ha valaki átlépi ezt a határt, és az önállóságodat fenyegeti, itt az ideje kilépni a kapcsolatból.

2. Folyamatosan becsmérel másokat

Vannak olyan emberek, akik késztetést éreznek rá, hogy folyton becsméreljenek és lealacsonyítsanak másokat, legyen szó akár barátokról, családtagokról, vagy idegenekről. Szó szerint attól érzik jobban magukat, ha másokat kritizálhatnak.

Lehet, hogy először csak apró jelek utalnak erre, később azonban egyértelművé válik ez a viselkedés, és ez sajnos az illető jellemét tükrözi. Gondolj csak arra, hogy ha másokkal így bánik, semmi akadálya annak, hogy egy ponton téged is így kezeljen. A tisztelet és a kedvesség minden kapcsolat alapja, és ezek hiánya egyértelmű jelzés arra, hogy ideje továbblépni.

3. Nyíltan beszél arról, hogy nem akarja elkötelezni magát

Ha őszintén beszél az elköteleződés iránti megvetéséről, vagy világossá teszi, hogy nem keres komoly kapcsolatot, higgy neki. Ne vedd ezt kihívásnak, hogy megváltoztasd a véleményét, és arra se számíts, hogy idővel meggondolja magát. Sokan benne ragadnak egy ilyen kapcsolatban, abban a reményben, hogy ők lesznek azok, akik megváltoztatják a másik nézeteit, de ez csak ritkán történik meg. Ha komoly, hosszú távú kapcsolatot keresel, akkor ez egyértelmű stoptáblának számít.

4. Mindig az eredményeiről és sikereiről beszél

Ha minden beszélgetés a győzelmei, eredményei és dicsőséges pillanatai körül forog, légy óvatos. Nagyszerű dolog büszkének lenni az elért eredményekre, de az állandó öndicséret az alázat hiányára utalhat, valamint arra, hogy az illető nem képes másokra figyelni.

Egy kiegyensúlyozott kapcsolatban mindkét partner egyaránt megünnepli a másik sikereit. Ha a történetei mindig róla szólnak, az olyan énközpontúságról árulkodhat, amely kevés teret hagy neked és a te tapasztalataidnak a kapcsolatban.

5. Kerüli az érzésekről való beszélgetést

Ha olyan valakivel vagy együtt, aki kerüli az érzésekről való beszélgetést, és semmilyen szinten nem hajlandó megnyílni, az semmiképpen sem jó jel. A kapcsolatok érzelmi intimitásra épülnek. Ez az a ragasztó, ami összeköt két embert, és a szó legszorosabb értelmében partnerekké teszi őket. Ha a párod falakkal veszi körül magát, ahelyett, hogy hidakat építene feléd, érdemes átgondolni ezt a kapcsolatot. Az érzelmi elérhetőség nem luxus, hanem szükségszerűség.

6. Nyíltan beszél a hűtlenségéről

Ha lazán megemlíti, vagy akár dicsekszik is azzal, hogy a korábbi kapcsolataiban hűtlen volt, az komoly figyelmeztető jel.

Ha bűntudat vagy a következmények megértése nélkül beszél a hűtlenségéről, az a kapcsolatokhoz és az elköteleződéshez való hozzáállását jelzi. Ez bepillantást enged az értékrendjébe és a jellemébe, és egyértelmű figyelmeztetés arra, hogy nem árt óvatosnak lenni.

7. Úgy tekint az általad megszabott határokra, mint leküzdendő akadályokra

Képzeld el, hogy világosan kifejted a határaidat, amiktől biztonságban érzed magadat, de ő ahelyett, hogy elfogadná és tiszteletben tartaná azokat, úgy beszél róluk, mintha akadályok lennének, amelyek az útjában állnak ahhoz, hogy megkapja, amit akar.

Minden egyes beszélgetés a témában tárgyalássá válik, egy kísérletté arra, hogy egy kicsit tovább nyomuljon, hogy apránként lerombolja az általad meghúzott egyértelmű határokat.

Ez nem csak egyszerűen nyugtalanító, hanem a kényelmed és biztonságod nyílt semmibevétele. Egy egészséges kapcsolatban a felek tiszteletben tartják egymás határait, az egyéni identitás szerves részeinek tekintik azokat, nem pedig leküzdendő akadályoknak.

8. Arról beszél, hogy nem szereti, ha a párja túlságosan független

Ha gyakran beszél arról, hogy jobban kedveli azokat a nőket, akik függenek a partnerüktől, vagy olyan megjegyzéseket tesz, amik aláássák az ambícióidat és a függetlenségedet, az egyértelmű figyelmeztetés.

Egy egészséges kapcsolatban mindkét félnek függetlennek kell lennie, támogatniuk kell egymást, és ünnepelniük kell a másik sikereit. Ha azonban a beszélgetések során kiderül, hogy a párod olyan partnerre vágyik, aki alárendeli magát neki, az egyértelműen jelzi a párkapcsolatokról alkotott nézeteit.

Mindenkinek joga van a saját álmaihoz és törekvéseihez, és egy támogató partner alapvetően fontos ezek eléréséhez.

9. Gyakran beszél negatívan az exeiről

Ha a személy, akivel randizol, gyakran szidja a korábbi partnereit, mindenért őket hibáztatja, saját magát pedig az áldozat szerepében tünteti fel, az aggodalomra adhat okot.

Egy kapcsolat mindig két emberről szól, és mindkettőjüknek felelősséget kell vállalniuk. Az, ha valaki folyton másokat hibáztat, nemcsak azt jelenti, hogy nem vállal felelősséget, de az érettség és az érzelmi intelligencia hiányára is utal.

10. Úgy beszél a jövőről, hogy nem veszi figyelembe a te terveidet és célkitűzéseidet

Ha a jövőről szóló beszélgetéseitek leginkább monológok, ahol a te álmaid, terveid és törekvéseid csupán lábjegyzetek, akkor nem árt óvatosnak lenned.

A párkapcsolatok két emberről szólnak, akik közösen építik a jövőjüket, mindkét fél álmait és célkitűzéseit egyaránt figyelembe véve. Ha azonban a párod olyan terveket sző, amik kizárólag az ő ambícióit szolgálják, a te álmaidra pedig kevés figyelmet fordít, az nemcsak figyelmetlenség, hanem komoly figyelmeztető jel.

Az ismerkedés, randizás egyszerre szórakoztató és állít komoly kihívások elé. Ez lényegében egy olyan utazás, aminek során megismerhetjük a párunkat, de egyúttal önmagunkat is. Az, ahogy valaki beszél és viselkedik, sokat elárul a jelleméről, és arról, mennyire lehet egészséges egy kapcsolat a jövőben.

Mindenki megérdemli, hogy tiszteljék és szeressék, ezért ha úgy érzed, nem kapod ezt meg egy kapcsolatban, és kényelmetlenül érzed magadat, bízz a megérzéseidben, és lépj tovább.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek