KuriózumGyerekmentes repülőjáratokat indít ősztől egy európai légitársaság

Gyerekmentes repülőjáratokat indít ősztől egy európai légitársaság

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Gyerek rugdossa a repülőgépes ülés háttámláját? Ismerős ugye a jelenség? Számos alkalommal tapasztalhattunk meg mi magunk is, de számos történetet hallottunk róla. Ám ez a probléma, akárcsak az utazás ideje alatt felcsendülő gyereksírás lassan a múlté.

Idén novemberben a Corendon Airlines légitársaság kizárólag felnőtteknek szóló részleget indít az Amszterdam és Curaçao közötti járatokon. A holland légitársaság a 16 éves és annál idősebb utasok számára fenntartott ülőhelyekkel reméli, hogy a gyerekekkel és a gyerekek nélkül utazók élményeit egyaránt javítani tudja.

A „Csak felnőttek” zóna az Airbus A350-900-as repülőgépeinek elején lesz elhelyezve, egy olyan területen, amelyet „falakkal és függönyökkel választanak el a repülőgép többi részétől” – olvasható a Corendon sajtóközleményében.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a légitársaság kínál „prémium” foglalási lehetőséget, nem beszélhetünk business vagy első osztályról.

A légitársaság szerint különösen az üzleti utazók fogják élvezni a csak felnőtteknek fenntartott részleget, mivel ez azt jelenti, hogy olyan környezetben dolgozhatnak, ahol a csend többé-kevésbé garantált – bár nem mindig van a közelünkben egy lármás vagy sikoltozó gyerek, de előfordul, hogy akkor bukkannak fel, amikor a legkevésbé van rájuk szükségünk.

A szülők viszont mentesülnek a stressz egy részétől, amelyet egy rosszul viselkedő gyermek a gyermekmentes utasok közelében okoz.

A gyermekmentes repülésnek ára van. A szakaszon kilenc XL ülés (extra lábtérrel) és 93 normál ülés 100 euróval, illetve 45 euróval drágítja a normál egyirányú jegy árát – maga az útvonal november 3-án debütál a „Csak felnőtt” koncepcióval együtt.

A jelentés készítésének időpontjában egy nonstop, egyirányú jegy Amszterdamból Curaçaóra a KLM-mel ugyanezen a napon 664 dollárba került a Google Flights-on – írja a cntraveler.com.

Bár a Corendon az első európai légitársaság, amely bevezette a csak felnőtteknek szóló opciót, az ilyen kísérletezés nem példa nélküli világszerte. A Scoot, a Singapore Airlines fapados leányvállalata legalább 2018 óta kínál Scoot-in-Silence kabinokat. A business és a turistaosztály között elhelyezkedő ülőhelyosztály a 12 év feletti utasok számára van fenntartva.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek