Furcsa szagokat áraszt a mosógéped? Tedd ezt, és szüntesd meg a problémát!

Furcsa szagokat áraszt a mosógéped? Ezt kell tenned, hogy megszüntesd a problémát!

A mosógéped, ha nem szentelsz kellő figyelmet rá, akkor könnyen kellemetlen szagok kialakulásának forrásává válhat, amit nem szeretne senki érezni. Azonban mielőtt szakembert hívnál, érdemes tenned egy próbát, hogy megszüntesd a kellemetlen, orrfacsaró szagok terjedését.

A mosógép vezetékrendszereiben keletkező lerakódásokban baktériumok, penészgombák telepedhetnek meg, ezért hiába veszel drága mosószert, a ruhák mégsem lesznek illatosak.

Mit kell tenni?

1. Takarítsd ki a gumigyűrűt

A mosás során a gép kör alakú ajtaját bélelő gumirétegben a víz rendszerint megáll. Pár nap alatt, amíg nem használod a mosógépet, a baktériumok remekül tudnak ebben a környezetben szaporodni, aminek érezhető szaga is lesz.

Ezt a részt minden mosást követően töröld teljesen szárazra, így előzve meg, hogy bepenészedjen a terület és kellemetlen szagokat árasszon a gép.

2. A szűrő rendszeres ellenőrzése, tisztítása

Rendszerint a mosógépek alsó felében, vagy oldalán találhatók ezek a kis szűrők, amelyeket hivatalosan tárgycsapdának neveznek. Itt gyűlnek össze a ruhákról leszakadó, a zsebekből kieső idegen tárgyak amilyenek a pénzérmék, különböző szöszök, papírzsebkendő darabok.

Ha huzamosabb ideig felhalmozódnak ezek a tárgyak a szűrőben, akkor baktériumok telepedhetnek rájuk, és idővel kellemetlen szagok fognak áradni a mosógép irányából.

Lássuk, miként kell lépésről lépésre megtisztítani ezt a tárolót!

  • egy lapos végű csavarhúzó segítségével nyisd ki a kis ajtót;
  • készíts elő egy kis tálat és felmosó rongyot, mert a szűrő megnyitásakor némi víz is ki fog folyni;
  • a szűrőről le kell csavarni a fedőt;
  • húzd ki a szűrőd, majd vízsugár alatt mosd ki, akár egy régi fogkefét is bevethetsz, hogy alaposabb legyen a tisztítás;
  • a szűrő gumitömítését is tisztítsd meg;
  • ezután tedd vissza a szűrőt, és csavard vissza a fedelét;

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.