KuriózumFogadd meg a Rockefeller család 4 tanácsát: így nevelhetsz sikeres és gazdag...

Fogadd meg a Rockefeller család 4 tanácsát: így nevelhetsz sikeres és gazdag gyerekeket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A gazdag Rockefeller család tanácsai sikeres gyerekek nevelésére!

Fogadd meg a Rockefeller család 4 tanácsát: így nevelhetsz sikeres és gazdag gyerekeket!

Nagyon kevés gazdag családnak sikerül megtartania tetemes vagyonát, generációkon keresztül. Általában, az anyagi javak három generáción belül elapadnak az adókra, a gyerekek taníttatására és egyéb bűnös földi boldogságra. A Rockefeller család azonban kivételt jelent ez alól.

Jelenben hét dinasztiát és 170 örököst foglal magában a család, és a Forbes magazin szerint, 2016-ban 11 milliárd dollárra becsülték a Rockefellerek vagyonát. Az utóbbi 100 évben, nem hogy sikerült megtartani a vagyont, hanem John D. Rockefellernek, a Standard Oil cég alapítójának köszönhetően, a XIX. század első milliárdos családjává váltak.

Ami talán még fontosabb ennél, hogy soha nem került a Rockefeller család egyetlen tagjának sem a neve egyetlen botránylap címoldalára. A család tagjai mindig jó viszonyt ápoltak egymás között, soha nem pereskedtek, David Rockefeller élete során 1 milliárd dollárt adományozott karitatív célokra.

Mégis miben áll a Rockefellerek nagy titka?

Egy interjú alkalmával az ifj. David Rockefeller azt nyilatkozta, hogy családja bizonyos szabályok, hagyományok és értékek ápolása mentén él, és ezen jól bevált értékrend mentén nő fel minden egyes generáció. Nézzünk néhányat belőlük!

1. Mindig igyekezzünk családi összejöveteleket szervezni!

„A mi nagy családunk, évente kétszer találkozik, ilyenkor több mint 100-an gyűlünk össze. Ezek általában jelentős ünnepekkor következnek be, mint amilyen a Karácsony is.”

Az ilyen összejövetelek alkalmával beszélik meg a családtagok a jövőre vonatkozó terveket, és fontosnak tartják, hogy mindenki jól érezze magát a családban, függetlenül attól, hogy beleszületett vagy házasság révén került ide.

2. Legyünk büszkék családunk történelmére!

Rockefeller kihangsúlyozta annak a fontosságát is, hogy egy család minden tagjának kötelessége ismernie és becsülnie családja történelmét.

„Az évszázad során, sok olyan uradalom volt a család birtokában, melyet generációkon keresztül örököltünk és melyek még a mai napig is kitűnő állapotban vannak és látogathatóak.”

3. Igyekezzünk gyerekeinket szabadnak és függetleneknek nevelni!

Rockefeller szerint, nem fontos, hogy a család minden tagja ugyanabban a családi vállalkozásban vegyen részt kötelezően. Fontos, hogy a rendelkezésünkre álló tőkét okosan és különböző vállalkozásokba fektessük be, így megvalósíthatjuk magunk számára azt, hogy több lábon is álljunk.

4. Tudatosítsuk gyerekeinkben az adományozás, az elesettek megsegítésének fontosságát!

Bevallása szerint a családi értékek tiszteletben tartásának köszönhető, hogy a Rockefeller család ilyen hosszú időn keresztül egységes tudott maradni. Együtt olyan alapokat hoztak létre, melyek segítségével közel 5 milliárd dollárnyi adományt sikerült összegyűjteniük.

Az adakozás a család egyik kulcsfontosságú tulajdonsága. David Rockefeller életének jelmondata a Rockefeller központ bejáratánál egy kőtömbbe vésve hirdeti tulajdonosa hitvallását: „Minden jog felelősséget, minden felhőtlen lehetőség kötelezettséget, és minden birtoklás kötelességet feltételez!”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek