KuriózumFigyelmeztette a macska a rákos nőt a betegségére, jóval azelőtt mielőtt arra...

Figyelmeztette a macska a rákos nőt a betegségére, jóval azelőtt mielőtt arra fény derült volna!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Kate macskája állandóan a mellkasára akart feküdni és, ha nem hagyta, akkor agresszívvé, és követelőzővé vált. Egy idő után kiderült, hogy Kate bizony harmadik stádiumú mellrákkal küzd.

Figyelmeztette a macska a rákos nőt a betegségére, jóval azelőtt mielőtt arra fény derült volna!

A minnesotai házaspár Kate King-Scribbinsre és férje, imádta a macskákat, mindent megtettek azért, hogy a gazdátlan állatok szerető családra találjanak. A házaspár négy állatot mentett meg: egy idős macskát, Oggyot, Max-et a keverék kutyát, aki sajnos nemrég elhunyt, Lulu-t a Maine coont, és Abby-t, a tizenkét éves labrador keveréket.

Oggy a legidősebb és legokosabb, és nagyon szoros kapcsolat fűzi Kate-hez. A mindig bújós macska az utóbbi időben kezdett kissé agresszíven viselkedni, főleg, ha Kate nem hagyta, hogy a mellkasára feküdjön.

“Mindig is szeretett a karjaimban aludni, órákig feküdt volna rajtam, de néhány hónapja különösen a mellkasom bal oldalára koncentrált inkább. Akkor még nem tudtam, hogy mi ennek az oka” – írta Kate a My Pink Genes című blogjába.

Kate-nek fogalma sem volt, hogy ez mit jelent, de úgy tűnik, Oggy tudta, hogy a bal melle egy kicsinél több odafigyelést igényel. A macska hónapokig így viselkedett, de Kate még mindig nem tudta, hogy miért csinálja. Nem sokkal később egy csomót fedezett fel a bal mellében, pontosan azon a helyen, ahová Oggy előszeretettel feküdt.

“Akkor jöttem rá, hogy mit is akart jelezni a macskám, amikor már túl voltam a vizsgálatokon, és megtudtam a diagnózist” – mesélte Kate. A macska mindvégig tudta, hogy Kate beteg, és azonnal orvoshoz kell fordulnia.

A fiatal nőnél 3. stádiumú rákot diagnosztizálták, megműtötték, majd kemoterápiás és sugárzelésen vett részt. “Ha a háziállatok tudnának beszélni, úgy gondolom, mindannyian okosabbak lennénk. Nem tudom felidézni pontosan, hogy mióta jelez Oggy, de mindig azon gondolkozom, hogy, ha odafigyelek rá, akkor vajon hamarabb rájövök-e, hogy rákos vagyok”.

A diagnózis után Oggy továbbra is Kate mellkasán aludt, egészen addig, amíg véget ért a kemoterápiás kezelés. A fiatal nőt három éve gyógyultnak nyilvánították, de azt mondja, hogy azonnal orvoshoz fordul, ha észreveszi, hogy a macskája újra jelzésszerűen viselkedik.

Közismert, hogy a macskák imádják a meleg helyeket, a rákos elváltozás pedig az akut gyulladás miatt melegérzetet kelt.

Sajnos nem ez az első eset, hogy Kate-nél súlyos betegséget diagnosztizálnak. Egy ritka CDH1 nevű mutáció miatt el kellett távolítsák a gyomra egy részét. Ez az elváltozás gyomor-, és mellrákot is okozhat.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek