KuriózumFerenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

Ferenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A Vatikán közzétett egy videót, amelyben a pápa a világ vallási egységességének fontosságáról beszél, angolul ez így hangzik: NEW AGE RELIGION. A katolikus egyházfő feje szerint olyan erők munkálkodnak a földön, amelyek a szeretet, a fény és az egység nevében csapják be, használják ki emberek millióit.

Ferenc pápa: “Isten nem ítéletet hozó bíró!”

Ferenc pápa egy új szemléletet hozott a legrégebbi keresztény vallás, a katolikus egyház vezetésében, és hajlandó ahhoz, hogy “ősi titkok” derüljenek ki a Vatikán levéltárából, mert úgy véli, hogy az egyház nevében olyan hitbeli dogmák tanítása zajlik még mindig, amely nem összeegyeztethető Isten szeretetével. Talán ezért is választotta 2013-ban a Time magazin az Év emberének Ferenc pápát.

Egyik beszédében a pápa így szólt:

“A szenvedés, a lélek működésének kutatása, a meditáció és az imádság révén sikerült bizonyos dogmákat újra értelmezni, megfejteni. Ennek értelmében az egyház nem hisz már a pokolban, ahol az emberi lelkek szenvednek. Ez a doktrína összeegyeztethetetlen az isteni szeretettel, gondviseléssel. Isten nem egy ítéletet hozó bíró, hanem egy barát, aki szereti az embereket. Isten nem büntet meg senkit, hanem átölel. A pokol nem más mint egy irodalmi metafora. Isten célja, hogy minden lélek egyesüljön a szeretet ölelésében.”

Az egyházfő kijelentette: “Minden vallás igazi, mert azoknak a szívéből fakadnak, akik hisznek benne. Régen az egyház kegyetlenül bánt azokkal, akikről úgy gondolta, hogy erkölcsi és hitbeli szempontból hibát követtek el.

Ma már nem ítélünk el senkit. Ahogy egy szerető apa sem ítéli el a gyerekeit. A mi egyházunk megérett arra, hogy helyet adjon úgy a heteroszexuális, mint homoszexuális embereknek, konzervatívoknak és liberálisoknak, még a kommunistáknak is, akik egyként hisznek Istenben. A katolicizmus ma már egy modern és ésszerű vallás, amely több radikális reformon ment keresztül. Elérkezett az idő, hogy leszámoljunk az intoleranciával, el kell ismernünk, hogy a vallás, az egyház változik, fejlődik. Az igazság nem abszolút és nem örökérvényű, még az ateisták is elismerik, hogy léteznek szentségek, divinitások. És Isten is változik, fejlődik, akárcsak mi emberek. Isten bennünk, a szívünkben van, így mikor szeretetet, jóságot adunk, megérintjük saját istenünket, szent mivoltunkat. A Biblia egy csodaszép szent könyv, de mint minden régi könyvben, vannak benne idejét múlt állítások, amelyek olykor intoleránssá, előítéletessé teszik az embert.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek