KuriózumFerenc pápa arra kéri a homoszexuális gyerekek szüleit, hogy támogassák őket: "Soha...

Ferenc pápa arra kéri a homoszexuális gyerekek szüleit, hogy támogassák őket: „Soha ne ítéljetek el egy gyermeket”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ferenc pápa azt tanácsolja a meleg gyerekek szüleinek, hogy ne ítéljék el őket, ehelyett nyújtsanak támogatást gyerekeiknek. Ferenc pápa szerdai általános audienciáján a szülők és gyermekek közötti kapcsolat nehézségeiről és problémáiról beszélt. E problémák közé tartoznak „azok a szülők, akik különböző szexuális orientációkat látnak gyermekeiknél, és nem tudják, hogyan kezeljék ezt, hogyan támogassák gyermekeiket, és hogy ne bújjanak elítélő magatartás mögé” – írja a Reuters.

Az általános audiencián Ferenc pápa kitért azokra a szülőkre, akiknek gyermekeik nehézségeivel kell megbirkózniuk: „Azokra a szülőkre gondolok, akik gyermekeik problémáival szembesülnek, a beteg gyerekeikre, mennyi fájdalommal kell élniük! Azokra a szülők, akik észreveszik gyermekeik eltérő szexuális orientációját, és azt, hogy hogyan kezelik ezt, hogyan irányítják gyermekeiket, és hogyan nem bújnak elítélő magatartásba. Azokra a szülőkre gondolok, akik látják, hogy gyermekeik betegség miatt halnak meg, és ami még szomorúbb, minden nap olvashatunk róla az újságokban, hogy a gyerekek hülyeségeket csinálnak, és balesetet szenvednek. És a szülők, akik látják, hogy gyermekük nem halad az iskolában, és nem tudják, mit tegyenek. Annyi szülői probléma! Gondolkodjunk el azon, hogyan segíthetnénk nekik. És ezeknek a szülőknek azt mondom: ne féljetek, van fájdalom, sok fájdalom, de gondoljatok az Úrra, gondoljatok arra, hogyan oldotta meg József a problémákat, és kérjétek meg Józsefet, hogy segítsen nektek: soha ne ítéljetek el egy gyermeket”.

Ferenc pápa azt is elmondta, hogy bár az egyház nem fogadhatja el az azonos neműek házasságát, támogathatja az élettársi kapcsolatra vonatkozó törvényeket, amelyek célja, hogy a meleg partnerek közös jogokat kapjanak olyan területeken, mint a nyugdíj, az egészségügyi ellátás és az öröklés.

Tavaly a Vatikán doktrinális hivatala kiadott egy dokumentumot, amely szerint a katolikus papok nem áldhatják meg az azonos neműek házasságát, és ez a döntés nagy csalódást okozott a meleg katolikusoknak – írja a Mediafax. Néhány országban, például az Egyesült Államokban és Németországban a plébániák és a papok elkezdték megáldani az azonos neműek élettársi kapcsolatát a házasság helyett, és a püspökök felszólították őket, hogy hivatalosan is intézményesítsék azt.

Az 1,3 milliárd tagot számláló katolikus egyház konzervatívjai szerint a pápa – aki elismerő leveleket küldött a meleg katolikusokat szolgáló papoknak és apácáknak – vegyes jeleket ad a homoszexualitásról, és ezzel összezavarja a hívek egy részét.

A múlt hónapban egy vatikáni osztály bocsánatot kért, amiért „fájdalmat okozott az egész LMBTQ közösségnek” azzal, hogy eltávolított a honlapjáról egy katolikus melegjogi érdekvédelmi csoport forrásanyagára mutató linket, amely az egyház jövőbeli irányvonaláról szóló 2023-as vatikáni találkozóra készült.

A katolikus egyház azt tanítja, hogy a homoszexuálisokkal tisztelettel kell bánni, és hogy bár a homoszexuális cselekedetek bűnösek, a homoszexuális hajlamok nem azok.

Ferenc pápa az Ukrajna-i békéért is imádkozott, az audiencia végén kijelentette, „kitartóan azt kérjük az Úrtól, hogy Ukrajna földjén a testvériség kivirágzását láthassuk, a sebek, a félelmek, a megosztottság felülmúlásával”.

Ukrajna népe „megérdemli a békét” – tette hozzá. „Kérem, soha ne a háborút válasszuk!” – mondta Ferenc pápa.

A pápa emlékeztetett a Holokauszt Nemzetközi Emléknapjára is, amelyet január 27-én tartanak.

„Emlékezni kell több millió zsidó és különböző nemzetiségi és hitű ember megölésére. Nem szabad megtörténnie többé ennek a kimondhatatlan kegyetlenségnek. Felhívást intézek elsősorban az oktatókhoz és a családokhoz: segítsék elő, hogy ez a borzalom, a történelemnek ez a sötét oldala tudatosodjék az új generációkban. Nem szabad elfelejteni, mivel csak így lehet olyan jövőt építeni, melyben az emberi méltóságot többé nem tiporják el” – jelentette ki Ferenc pápa.

Fotó: Ferenc pápa/Instagram

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek