KuriózumFelrobbant az internet az édesanya kérdésén: „Elvárható-e egy bébiszittertől, hogy házimunkát végezzen?”

Felrobbant az internet az édesanya kérdésén: „Elvárható-e egy bébiszittertől, hogy házimunkát végezzen?”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A bébiszitter feladatai általában kizárólag a gyerekekkel kapcsolatos teendőkre összpontosulnak – megetetik őket, játszanak velük, aztán gondoskodnak róla, hogy idejében lefeküdjenek.

Miközben pedig a gyerekek már alszanak, a bébiszitter általában egyszerűen csak hazavárja a szülőket, közben pedig filmet néz, vagy valami mással foglalja le magát. Természetesen eltakarítanak a gyerekek után, és elmossák az edényeket és evőeszközöket, amikből vacsoráztak, de a házimunka többi részét nem végzik el – és ezt általában senki nem is várja el tőlük.

Egy privát szülői fórumon azonban heves vita alakult ki a téma körül, miután egy édesanya felvetette a kérdést: helyénvaló-e, ha egy szülő megkér egy bébiszittert, hogy takarítsa ki az otthonát.

Az anyuka elmondta, hogy főiskolás korú lánya nemrég kezdett el bébiszitterkedni egy családnál, de a második napon hirtelen megváltoztak a feladatai. A bébiszitterre egy lista várt a házimunkákról, amelyek között szerepelt a mosogatás, és a takarítás is.

Ugyanakkor egy másik hasonló történet is felkeltette a felhasználók figyelmét. Ebben az esetben egy szülő azt kérdezte, vajon rendben van-e, ha elvárja a bébiszitterétől, hogy takarítson, amíg a gyerekei alszanak.

Az Elizabeth Narins nevű nő elmagyarázta, hogy a férjével mindketten nagyon elfoglaltak, és van egy rendkívül aktív kisgyerekük.

„Tekintettel az elvégzendő házimunka mennyiségére, fizetni valakinek azért, hogy a játékokkal borított kanapénkon üljön, miután a gyerekek lefeküdtek, és alszanak, egyszerűen… nem tűnik hatékony megoldásnak” – írta Narins.

„Nagy túlzás lenne, ha megkérném, hogy takarítson, amikor a gyerekek lefekszenek?” – tette fel a kérdést az édesanya.

A legtöbb felhasználó egyetértett abban, hogy minden, ami a gyerekek után való takarításon kívül esik, külön munkának számít. Egy dologban pedig látszólag mindenki egyetértett: minden további házimunkát tisztázni kell az eredeti munkaköri leírásban, és ha ez nem történt meg, akkor ezt közvetlenül a bébiszitterrel kell megbeszélni a későbbiek során.

Sok szülő úgy vélte, hogy a bébiszitter mellé házvezetőnőt is fel kellene venni, míg mások szerint a megoldás az, hogy a szülőknek többet kell fizetniük a bébiszitternek a plusz munkáért. Voltak azonban olyanok is, akik szerint ez jólneveltség kérdése, és a bébiszitternek magától is el kéne végeznie néhány feladatot, miközben a gyerekek alszanak.

Többen megjegyezték azt is, hogy bár egyesek úgy érezhetik, „fölöslegesen” fizetnek valakinek azét, hogy egyszerűen csak üldögéljen a kanapén, miközben a gyerekek alszanak, valójában azért fizetik a bébiszittert, hogy vészhelyzet esetén ott legyen, ami nagy különbség.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek