OtthonFehérítsd ki a törölközőket vegyszerek használata és főzés nélkül!

Fehérítsd ki a törölközőket vegyszerek használata és főzés nélkül!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mindennapos használat során a törölközők könnyen elszíneződnek, pecsétesek lesznek. Ha sokszor mosod őket különböző erős vegyszerekkel, akkor hamar szétroncsolódnak, kivékonyodnak.

Most egy olyan módszert mutatunk, amely nem egészen új, de hatékonysága miatt érdemes rendszeresen alkalmazni. Ha ezt a fehérítési módszert alkalmazod, nem szükséges magas hőfokon főzni, vagy erősen dörzsölni a törölközőket.

1. Forralj fel egy nagy tál vizet.

2. Amikor felforrt a víz adj hozzá 2 evőkanál napraforgó olajat, és óvatosan keverd össze. Majd adj hozzá egy fél csésze olcsóbb mosószert, és két evőkanál fehérítő port.

3. Áztasd a törölközőket a forró vízbe, és hagyd állni benne őket, míg kihűl a víz.

4. Öblítsd ki bő vízzel a kifehérített törölközőket!

Ha nem vagy elégedett a végeredménnyel, próbáld ki az alábbi módszerek valamelyikét.

1. Szódabikarbóna-ecet

A szódabikarbóna és ecet keverékéből egy igen hatékony ökotisztítószert készíthetsz. Pecsétes ruhák tisztítására, de más különböző felületekre is használhatod, mint pl. a kályha, vagy fürdőkád lemosására. Egy csésze (250 ml) ecetet keverj el ½ csésze (125 ml) szódabikarbónával, majd tedd a mosógépbe a törölközőket, töltsd fel meleg vízzel, és add hozzá ezt a keveréket.

2. Oxigénes víz

Tedd a mosógépbe a törölközőket, és ½ csésze oxigénes vizet adj hozzá, és hagyd állni egy fél órán keresztül. Majd add hozzá a mosószert is, és indítsd el a megszokott mosási programot.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek